Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így takarítsd ki gyorsan és alaposan a fürdőszobát

A fürdő kitakarítása nem tartozik a kedvenc házimunkák közé. Tippjeink segítségével azonban gyorsan és maceráktól mentesen rendet tehetsz benne ezentúl. Imádni fogod a végeredményt!

Nézd meg kínálatunk praktikus felmosóit, vízlehúzóit, fali polcait és akasztóit, és teremts harmóniát a fürdőszobádban!

1. Mielőtt nekifogsz

Először is pakolj le minden kozmetikumot a polcokról, a mosdóról és a kád széléről. Ezután a használt törölközőket és a fürdőszobaszőnyeget dobd a szennyeskosárba.

Tipp: Mielőtt vízzel letakarítanád a felületeket, töröld le róluk szárazon a port és a szennyeződéseket. Így könnyebb és gyorsabb lesz utána nedves szivaccsal megtisztítani őket.

2. Haladj fentről lefelé!

Először a magasabban fekvő polcokat takarítsd le, majd haladj fentről lefelé, egészen a padlóig. Könnyebben megy a felületek megtisztítása, ha a WC-kagylóban, a mosdóban, a zuhanyzóban és a kádban is hagyod egy kis ideig hatni a tisztítószert. Így jó eséllyel elkerülheted a fárasztó súrolást.

Tipp: Kerülöd a vegyszereket? Készíts magadnak öko tisztítószert 1 csésze víz, fél csésze ecet, 2 evőkanál szódabikarbóna és 20 csepp illóolaj összekeverésével.

Beszürkült a fuga?

Keverj össze szódabikarbónát citromsavval, vidd fel a fugára, és hagyd hatni. Ezután tisztítsd le a szert egy régi ecsettel vagy kefével, és mosd le a felületet.

A Wenko márka praktikus fugafehérítő ceruzája is remek munkát végez a fugákon, és még gombaellenes összetevője is van.

3. Szelektáld a kozmetikumokat!

Tele van tubusokkal és tégelyekkel a kád széle és az összes polc? Nézd át valamennyit, és könyörtelenül dobd ki mindazt, ami már lejárt, vagy nem használjátok! Sokkal tágasabb lesz a tér, és könnyebb lesz takarítani.

4. Rendszerezve könnyebb

Ha mindennek megvan a helye, gyorsabban megy a takarítás. Használd ki a lehető legjobban a teret többszintes polcokkal és rendszerezőkkel! Főleg a kisebb fürdőkben praktikusak az ajtóra akasztható fogasok, polcok és szennyeskosarak.

5. Textil kiegészítők

Ne felejtsd el a zuhanyfüggönyt is lemosni időről időre forró vízzel! A Wenko márka elegáns és penészálló zuhanyfüggönye nagyon praktikus megoldás.

Tipp: Harmonikusabb lesz az összhatás, ha a zuhanyfüggöny, a törölközők, a fürdőlepedők és a szőnyegek színei jól harmonizálnak egymással.

A többi szobát is ideje lenne rendbe tenni? Tippekkel és ötletekkel segítünk benne!