3 egyszerű karácsonyi aprósütemény recept
Három olyan receptet hoztunk neked, amit talán még nem is ismersz. Próbálj ki idén valami újat, és süss csokis vagy tojáslikőrös aprósütit!
Tojáslikőrös aprósütemény
Tészta:
400 g finomliszt,
2 teáskanál sütőpor,
100 g porcukor,
2 evőkanál tojáslikőr,
2 tojássárgája,
200 g lágy vaj,
Krém:
100 g lágy vaj,
2 evőkanál szobahőmérsékletű mascarpone,
50 g porcukor,
50 g fehér csokoládé,
5 evőkanál tojáslikőr.
A hozzávalókból készíts tésztát, majd pihentesd két órát a hűtőben. Ezután vágd ki a formákat. Használhatsz mintás sodrófát is. A kivágott formákat helyezd egy kizsírozott tepsibe, és süsd 180 fokon kb. 9 percig.
Miután kihűlt, el is kezdheted a sütik díszítését. Készítsd el a krémet. Verd fel a megpuhított vajat és fokozatosan
keverd bele a 2 evőkanál szobahőmérsékletű mascarponét. Itt nagyon fontos, hogy tényleg szobahőmérsékletű legyen, különben a krém megalvad. Add hozzá a cukrot, a tojáslikőrt és a megolvasztott fehér csokoládét. Díszítsd díszítőzsák segítségével.
Süss rendhagyó, tojáslikőrös aprósütiket!