Több mint 30 000 termék garantált karácsony előtti kiszállítással →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

3 egyszerű karácsonyi aprósütemény recept

Három olyan receptet hoztunk neked, amit talán még nem is ismersz. Próbálj ki idén valami újat, és süss csokis vagy tojáslikőrös aprósütit!

Tojáslikőrös aprósütemény

Tészta:

  • 400 g finomliszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 100 g porcukor,
  • 2 evőkanál tojáslikőr,
  • 2 tojássárgája,
  • 200 g lágy vaj,
    Krém:
  • 100 g lágy vaj,
  • 2 evőkanál szobahőmérsékletű mascarpone,
  • 50 g porcukor,
  • 50 g fehér csokoládé,
  • 5 evőkanál tojáslikőr.

    A hozzávalókból készíts tésztát, majd pihentesd két órát a hűtőben. Ezután vágd ki a formákat. Használhatsz mintás sodrófát is. A kivágott formákat helyezd egy kizsírozott tepsibe, és süsd 180 fokon kb. 9 percig.

    Miután kihűlt, el is kezdheted a sütik díszítését. Készítsd el a krémet. Verd fel a megpuhított vajat és fokozatosan keverd bele a 2 evőkanál szobahőmérsékletű mascarponét. Itt nagyon fontos, hogy tényleg szobahőmérsékletű legyen, különben a krém megalvad. Add hozzá a cukrot, a tojáslikőrt és a megolvasztott fehér csokoládét. Díszítsd díszítőzsák segítségével.

  • Süss rendhagyó, tojáslikőrös aprósütiket!

    Süss rendhagyó, tojáslikőrös aprósütiket!

    Margot aprósütemény

    A tésztához készíts elő:

  • 300 g finomlisztet,
  • 100 g porcukrot,
  • 200 g vajat,
  • 1 tojást,
  • fél citrom héját.
    A krémhez:
  • 4 evőkanál rum,
  • 2 Margot szelet, vagy bármilyen tetszés szerinti csoki
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 200 g vaj.

    Szitáld át a lisztet és a cukrot, add hozzá a tojást, a lágy vajat és a citromhéjat. Dolgozd össze a tésztát, majd hagyd a hűtőben pihenni. Melegítd elő a sütőt 180 fokra.
    Tekerd ki a tésztát, és vágd ki a kívánt formákat kb. 3 mm vastagsággal. Süsd a sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig.
    A krémhez verd fel a szobahőmérsékletű vajat, add hozzá a cukrot, a rumot és a finomra reszelt csoki szeleteket. A sütik tetejét mártsd csokoládémázba, és szórd meg reszelt csokival. Az alsó részt kend meg a krémmel, majd ragaszd össze a két részt.

  • Csokoládés aprósütemény

    Ezekre lesz szükséged:

  • 220 g finomliszt,
  • 70 g porcukor,
  • 30 g kakaó,
  • egy csipet só,
  • 125 g vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • étcsokoládé a díszítéshez,
  • fagyasztva szárított málna, apróra vágott diófélék (mandula, pisztácia, mogyoró).

    Készítsd el tésztát a hozzávalókból, és vágd ki a sütiket. Használj koszorú alakú sütivágót, és vágj ki egy kisebb kört is a közepén. 180 fokon süsd aranybarnára. A kisült koszorúkat mártsd étcsokoládéba, és szórd meg aprított, fagyasztva szárított málnával. Ez a kombináció nagyszerű ízt ad. Ha nincs málna, akkor szórd meg a sütiket apróra vágott pisztáciával, mogyoróval vagy mandulával.