Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Karácsony előtti takarítás gyorsan és stresszmentesen

Karácsony előtt annyi mindent kell intézni, és olyan kevés idő jut magunkra. Pedig olyan jó lenne minél kellemesebben tölteni az ünnepi készülődést, és nem fárasztó takarításra szánni az év végére megmaradt erőnket.

Tippjeink segítségével hatékony és stresszmentes lesz az ünnepek előtti takarítás.

Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra!

Könyörtelenül stresszesek tudnak lenni a karácsony előtti utolsó napok, ha nem készülsz előre. Épp ezért kezdj hozzá a takarításhoz és rendrakáshoz már novemberben! Egy általános rendrakás a szekrényben vagy a kamrában nagyon hasznos, és az eredmény kitart karácsonyig.

Ráadásul, ha időben nekifogsz, akkor elég egyszerre keveset takarítani, például minden szombaton egy kicsit. Nem jobb így, mint a karácsony előtti hétvégét tönkretenni egy kétnapos intenzív pakolással?

Haladj helyiségenként vagy kategóriánként!

Egyik nap tedd rendbe a konyhát, egy másik nap jöhet a fürdőszoba, majd megint máskor a szekrények rendszerezése. Szánj egy napot az ágyneműhuzatok cseréjére, és készítsd elő a tartalék paplanokat a vendégek számára. Szánj külön alkalmat az összes ablak lemosására.

A kulcs az, hogy szisztematikusan, de kisebb lépésekben haladj, nehogy egyszerre túl nagy megterhelést okozzon a takarítás.

Készíts ellenőrző listát!

Írd fel egy listára az összes elvégezni kívánt feladatot, és ütemezd be őket. Egy ilyen teendőlista nemcsak praktikus, de lelkileg is segít, hiszen biztos lehetsz benne, hogy nem felejtesz el semmi fontosat. És persze rendkívül kellemes érzés kipipálni a kész feladatokat.

Tipp: Készíts egy zenei lejátszási listát is a takarítási ellenőrzőlista mellé. Kedvenc dalaid ritmusában sokkal könnyedebb a takarítás!

Vond be a családtagokat!

A ház összes ablakát megpucolni jó néhány óráig tarthat, és nem is olyan könnyű feladat, így megkérheted a párodat is, hogy segítsen benne. Az ágyneműhuzat cseréjében és a porszívózásban pedig a gyerekek segítségét is kérheted.

Az egyes szobák takarításához

Mindegyik szobában lehet könnyebben és gyorsabban takarítani. Könnyítsd meg az életedet tippjeink segítvégével!

Utolsó simítások karácsony előtt

Ha csillognak a tükrök, szekrényajtók és egyén felületek, máris sokkal igényesebbnek hat az egész lakás.

A kristálytiszta poharak pedig csillogóbbá teszik az ünnepi asztalt. A legjobb hatás érdekében használj ecetet mosogatáskor, majd a végén mikroszálas kendővel töröld át a poharakat.Tökéletesen passzoló, drága étkészletekre sincs szükség, ha a poharak szépen megcsillannak a gyertyafényben.

Ha nincs időd semmire...

...akkor se stresszelj feleslegesen! A karácsony valójában nem arról szól, hogy csillogjon-villogjon a lakás, miközben te hullafáradt vagy. Tölts magadnak egy pohár forralt bort, csomagold be a szeretteid ajándékait, és élvezd a nyugis hangulatot!