Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Melyek lesznek 2021 színei? Megmutatjuk!

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • december 18.

Az év színe nem egy szigorú szabályrendszer, amit szolgai módon követni kell. Viszont, ha érdekelnek a trendek és a belsőépítészet, akkor nagyon jó inspiráció lehet az aktuális színtrend. Ráadásul rengeteg szín közül válogathatsz. A világ legnagyobb festékgyártói tervezőkkel és építészekkel konzultálva választják ki őket. Most megmutatjuk az év színeit! Neked melyik a kedvenced?

Ki határozza meg az év színét?

Kicsit túlzásnak hangzik, de tulajdonképpen mi magunk. Bár az év színei a legnagyobb festékgyártók által alkalmazott szakértők döntésétől függnek, ők a globális trendek és a fogyasztók viselkedése alapján választanak. Az év színe tehát tökéletesen visszaadja a dizájn, a divat, a popkultúra, az építészet és a technológia aktuális hangulatát és változásait.

A legnagyobb hangadók általában a Pantone Color Institute, a Dulux Akzo Nobel irányításával, valamint a PPG vagy a Sherwin-Williams. De az év színét a Rust-Oleum, a Benjamin Moore vagy a Valspar és a Discovery televízió is meghatározta.

Vajon milyen színpalettát képzeltek el 2021-re? Nézzük!

Míg nagy várakozásokkal léptünk 2020-ba és az évtizedbe, elég bizonytalan volt az út 2021-ig, és stresszesnek tűnik az új évbe való átlépés is. Valószínűleg a divatirányzatok is reagálni fognak ezekre a folyamatokra. Az új színekkel a reményt és a kikapcsolódást próbálják elhozni számunkra. Hisz ki ne vágyna egy kis újrakezdésre egy ilyen év után?

Fény az alagút végén: Ultimate Gray és Illuminating a Pantone-tól

A Pantone 2021-re két színt választott: a szürkét és az élénk sárgát. Ez a kontraszt szerintük a reményt szimbolizálja, egyfajta fényt az alagút végén. A gyönyörű színkombináció rendkívül kellemesen hat a szemre és a lélekre is. A Pantone jól megérezte, hogy az elmúlt év történései után elsősorban biztonságra és újrakezdésre vágyunk.

22 év alatt ez a második alkalom, amikor a vállalat egyszerre két színt válsztott. A sárga már másodszor van porondon, a szürke számára pedig a mostani premier. Az Ultimate Grey különleges árnyalata stabilitást, békét és bölcsességet hoz a belső terekben. A Illuminating sárga árnyalat pedig a napsütésre és a mosolyra emlékeztet.

Tippünk: A belső térben mindkét szín modernnek és futurisztikusnak tűnik. Ha a szürke és a sárga kombinációja túl erős a számodra, akkor csak az egyik színt részesítsd előnyben, a másik pedig megjelenhet kiegészítésként a díszítésen, a párnákon, a szőnyegen.

Visszatérés a természethez és az egyszerűséghez: Brave Ground a Duluxtól

A Dulux a semleges barna színt választotta, amely meleg és kiegyensúlyozott hangulatot áraszt minden helyiségben. Sokoldalúságának köszönhetően más színeket ragyogóvá tesz, és a bútorok és dekorációk is kiemelkednek mellette.

Ha úgy érzed, hogy a következő évre újra kell gondolnod néhány dolgot, ez a szín egy szuper alapot nyújt az újrakezdéshez, de emellett a kreativitásodat is ösztönzi majd.

Tippünk: Hogyan kell kezelni ezt a látszólag semleges színt a belső térben? Kombináld hasonló színekkel, például bézzsel vagy krémszínnel, így elegáns és megnyugtató eredményt fogsz kapni. Vagy párosíthatod meleg, vörös és rózsaszín árnyalatokkal, is. Naturális anyagokkal, például fával vagy kővel kombinálva pedig visszatérhetsz a természetbe.

Wellness a szemnek és a léleknek: Transcend, Big Cypress és Misty Aqua a PPG-től

Világos, hogy merre haladunk a jövő évben, így nem meglepő, hogy a PPG egy nyugodt és természetes színpalettát állított össze, mely melegséget és nyugalmat hoz bármilyen belső térbe. Felfoghatjuk egyfajta wellnessként a szem és a lélek számára.

A Transcend föld árnyalata, a Big Cypress melegsége és a Misty Aqua frissessége vidámsággal és élettel tölti meg a szobát. Erre vágyunk most sokan, akik az idejük nagy részét a négy fal között töltik.

Tippünk: Minden árnyalat univerzális, így dominánsként és támogató színként is megállják a helyüket. Csak próbáld betartani az összes tervező aranyszabályát: 60:30:10. A szoba legalább 60% -át kell az uralkodó színnek, 30% -át a másodlagos színnek, a fennmaradó 10% -át pedig a harmadik színnek kitöltenie, például kiegészítők és textilek formájában.

Elegáns vörös: Passionate, a HGTV Home by Sherwin-Williams választása

És most íme egy kissé szokatlan szereplő a színtrendek terén. A HGTV egy amerikai televíziós csatorna, amely főleg otthoni barkácsolásról és enteriőrökől szól. A csatorna szerint az év színe a merész, de elegáns Passionate HGSW2032 árnyalat, amely elhomályosítja a határokat a modern és a hagyományos között.

Tippünk: A sötétvörös üde hátteret teremt a világos és semleges színű bútorok számára. Drámaibb megjelenést érhetsz el, ha a színt klasszikus kék vagy zöld színnel párosítod.

Ciánkék harmónia: Aegean Teal a Benjamin Moore-tól

Ez már túl sok volt a vörösből? Próbáld ki a nyugtató kékesszöldet! Ez a hűs árnyalat közelebb visz a belső harmóniához, és egy kis teret ad a gondolkodásra.

Ez a kékeszöld kitűnő alap a visszafogott színhekhez, mint a tojáshéj, a krémfehér és a földbarna. Nagyszerűen mutat olyan természetes anyagokkal is, mint a fa, kő vagy a tégla.

Tippünk: Remek választás hálószobákhoz vagy az otthoni irodához, de a konyhában is elegánsan mutat.

Urbane Bronze a Sherwin-Williams-től

Végül jöjjön egy szín, ami reméljük, tetszeni fog a fémes árnyalatok rajongóinak. A szürkésbarna meleg árnyalata azt a stabilitást tükrözi, amelyre mindannyiunknak szüksége van.

Tippünk: Az Urban Bronze a falakon és a bútorokon használva modern és elegáns megjelenést nyújt. Tökéletesen illenek hozzá a természetes anyagokból, például fából, kőből és szövetből készült bútorok és dekorációk, valamint bőr vagy fém kiegészítők.

Tetszenek a 2021-es színek? Rendezd be otthonodat ennek megfelelően!