Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Már csak éjfélig →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

DIY: Játékkockák gyerekeknek

Eva Kovářová · 2022 május 26

Gyere velünk, és készítsünk szövetkockát a legkisebbeknek, akik most kezdik felfedezni a világot! Mindössze néhány szövetdarabra és egy habkockára lesz szükséged.

A kocka elkészítéséhez ezekre lesz szükséged:

• Egy 10x10 cm-es habkocka.
• 6 darab 13x13 cm-es szövetdarab (1,5 cm a varráshoz), vagy vasalható pamutszövet a megerősítéshez.
• Szalagok vagy szövetcsíkok a zsinórokhoz (mi 9 db 4x15 cm-es és egy 8x15 cm-es csíkot használtunk, és a varrásráhagyásnál 1,5 cm-t számoltunk).
• Két fa kerék, szilikon, fagyöngyök és zsinór.
• Varrógép, cérna, tű, olló, fakanál vagy evőpálcika.

A kocka elkészítése:

1. Készítsd elő a szükséges szöveteket, töltőanyagot, gyöngyöket stb…
2. Először vágj ki 6 darab 13x13 cm-es négyzetet, különböző textúrájú anyagokból (pamutvászon, kereszt szövésű pamut, puha plüss, nerc és muszlin). A szöveteket érdemes előtte kimosni és kivasalni, illetve vasalható, nem szőtt anyaggal is megerősítheted a kockát, de ez nem szükséges.
3. Varrd össze a szövetcsíkok hosszú oldalát az egyik rövidebb oldallal, majd egy fakanál vagy evőpálcika segítségével fordítsd ki azokat, és vasald ki. A munkát megkönnyítheti, ha előkészített szalagokat használsz.
4. Gondold át, hogyan fog kinézni a kocka, és fektesd ki a szőnyegre.
5. Kezd el a varrást. Az első két négyzetnél, szúrd át a mintás felületet, fűzd be a madzagot és varrd össze a kettőt.
6. Ha szalagokat vagy madzagot varrsz össze, ajánlott kétszer varrni. A vékonyabb madzagot a belső oldalon csomóval rögzítsd.
7. Varrj össze négy négyzetet egymás után. Ezután varrj hozzá még kettőt felülről és alulról, majd ezeket is varrd össze a végükön. Hagyd az utolsó két szélét elvarratlanul, ideális esetben ott, ahol nem lesznek dekorációk és más kiegészítők.
8. Helyezd a habkockát a szövetbe és a maradék két szélét pedig kézzel varrd össze, rejtett matracöltéssel.

További tippek a kreatív gyerekszobához

• Szépítsd meg a gyerekszobát egyszerűen és gyorsan falmatricákkal! Gyönyörű virágos és állatos motívumokat kínálunk kislányoknak és kisfiúknak egyaránt.

• Próbálj meg kellemes tapintású szőnyeget választani a kisgyerekeknek, vagy egy fa trapézt, hogy stimuláld a tapintásukat és a látásukat is.

• Milyen szőnyeget ajánlunk a gyerekszobába? A puha pamutszőnyeg, vagy egy színes gyerekszőnyeg tökéletes választás. Kínálatunkban megtalálod az utcákat és épületeket ábrázoló szőnyegeket, illetve a Disney karakteres darabokat is. Ezeken a szőnyegeken a gyerekek akár órákig eljátszadoznak!