Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Mennyei édesség receptek a Kitchen Story bloggerétől

Az édesszájú vendégek, legyenek akár gyerekek, akár felnőttek, imádni fogják, ha egy szuper sütizős sarokkal várod őket. A jó hír, hogy nem feltétlen a legmacerásabb receptekből lesznek a legfinomabb sütik! Próbáld ki ezeket az egyszerű recepteket, amikkel szuper finom és jól dekorálható sütiket készíthetsz!

Nyűgözd le a vendégeid karamellás cupcake-el, süti nyalókával, fehércsokis-málnás panna cottával és mini pavlova desszertekkel! A Kitchen Story bloggerének receptjeivel könnyedén alkothatsz szuper jó nasikat!

Karamellás cupcake

Mennyiség: 12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc

Tészta:
100 g vaj
160 g kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás
200 g sima liszt
1,5 teáskanál sütőpor
csipet só
50 ml tej

Krém:
300 g karamellizált sűrített tej
400 g mascarpone

Díszítéshez:
karamell
apróra vágott pekándió

Elkészítés:

1.
A sütőt melegítsd elő 170 °C -ra. A muffinformákat béleld ki sütipapírral.

2.
A vajat és a cukrot verd habbá. Add hozzá a vaníliakivonatot, és fokozatosan dolgozd bele az egyik tojást, majd egy kis idő után a másikat.

3.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz keveréket add hozzá a felvert vajhoz és tojáshabhoz. Add hozzá a tejet, és keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

4.
Az előkészített papírkosarakat háromnegyedig töltsd meg a tésztával. Tedd be a sütőbe, és 20 percig süsd.

5.
Készítsd el a krémet: egy habverővel elegyítsd a mascarpone krémet a karamellizált sűrített tejjel!

6.
Hagyd kihűlni a kész süteményeket. Az elkészített krémet töltsd díszítő zacskóba, és nyomd a sütik tetejére. Végül díszítsd apróra vágott karamellel és pekándióval őket.

Sütinyalókák sütés nélkül

Mennyiség: 20 darab
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Tészta:
150 g piskóta
50 g dió
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál mézeskalács fűszer
50 g szobahőmérsékletű vaj
200 g mascarpone

Borítás:
200 g étcsokoládé
80 g vaj

Díszítés:
aprított liofilizált gyümölcs
aprított pisztácia
csoki dekoráció

Elkészítés:

1.
A piskótákat és a diót aprítsd össze egy aprítógépben. Öntsd egy tálba, majd add hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverd össze alaposan.

2.
Add hozzá a vajat és a mascarponét. Addig keverd, amíg tömör masszát nem kapsz. A keveréket hagyd hűlni a hűtőben legalább 30 percig.

3.
A vajat és a darabokra tört csokoládét vízfürdőben olvaszd meg.

4.
A kihűlt tésztából formázz golyókat, és szúrj a közepükbe egy-egy nyalókapálcát. A cake pops-okat mártsd bele a csokimázba, és díszítsd őket kedved szerint.

5.
Tedd hűtőbe az elkészült sütinyalókákat egy éjszakára vagy legalább 2 órára.

Fehércsokis panna cotta málnával

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Összetevők:
500 ml 30%-os tejszín
70 g kristálycukor
1 vaníliarúd
csipet só
3 lap zselatin
100 g fehér csokoládé

Díszítéshez:
friss málna
aprított liofilizált málna

Elkészítés: :

1.
Öntsd a tejszínt egy kisebb edénybe, és melegítsd fel éppen csak, amíg elkezd forrni, utána gyorsan vedd le a tűzhelyről. Add hozzá a cukrot, egy csipet sót és a vaníliarúdból kikapart magot. Habverővel addig keverd, amíg a cukor fel nem oldódik.

2.
Önts vizet egy mélytányérba, és tedd bele a zselatinlapokat. Amikor megpuhulnak, add hozzá őket a forró tejszínhez, és jól keverd bele őket.

3.
Vízfürdő felett, hőálló tálban olvaszd meg a darabokra tört csokoládét. Ezután kisebb részletekben, folyamatos keverés mellett add hozzá a tejszínes keveréket.

4.
Öntsd a panna cotta keveréket poharakba, és hagyd őket szobahőmérsékletre hűlni. Ezután tedd őket egy éjszakára, de legalább 4-5 órára hűtőbe!

5.
Tálaláskor tegyél a poharak tetejére friss málnát és darabokra zúzott liofilizált málnát.

Mini pavlova

Mennyiség: 15-20 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 60 perc

Pavlova összetevői:
4 tojásfehérje
egy csipet só
240 g kristálycukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1/2 evőkanál borecet

Krém:
200 ml 30% -os tejszín
500 g mascarpone
2 evőkanál porcukor


Díszítéshez:
aprított pisztácia és ehető virágok

Elkészítés:

1.
Melegítsd elő sütőt 180°C -ra, és béleld sütőpapírral, vagy használj szilikon tepsit.

2.
A tojásfehérjéket tedd egy nagyobb tálba, és adj hozzá egy csipet sót. Gépi habverővel verd fel félig szilárd állagúra. Fokozatosan add hozzá a cukrot és keverd addig, amíg a cukorkristályok fel nem oldódnak.

3.
Add hozzá a kukoricakeményítőt és a borecetet, és körülbelül egy percig verd tovább, amíg kemény nem lesz.

4.
Tedd a felvert keveréket töltőzsákba, és formálj belőle körülbelül 5 cm átmérőjű mini pavlovákat. A közepükön legyen egy bemélyedés a krémnek.

5.
Tedd be a sütőbe őket, és rögtön vedd le a sütő hőmérsékletet 120°C -ra. 60 percig süsd, majd hagyd kihűlni őket a sütőben. Sütés után a pavlovának kívülről szilárdnak és belül rugalmasnak kell lenniük.

6.
Amíg sülnek a pavlovák, készítsd elő a többi hozzávalót. Verd fel a tejszínhabot, és fokozatosan add hozzá a mascarponét és a cukrot. Tedd a kapott krémet a hűtőszekrénybe.

7.
Tálalás előtt díszítsd a kihűlt mini pavlovákat krémmel, dekor töltőzsák segítségével. Ezután aprított pisztáciát és ehető virágokat is teg dekoratív hegyes töltőzsák segítségével, és fedje le tört pisztáciával és ehető virágokkal.

Rendezgesd el a kis süteményeket egy tálcán. A sütinyalókákat pedig egyszerűen tedd egy üvegedénybe, amire szalagot is kötözhetsz. Jó étvágyat!

Még több konyhai tipp: