15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

15% kedvezmény mindenre a BIRTHDAY15 kóddal→ *A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Előtte-utána: Álomotthon romantikus stílusban

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

Az elmúlt néhány évben az élet sok akadályt görgetett Zdeňka elé. Két évvel ezelőtt magához vette unokáját, aki tragikus módon elvesztette édesanyját és egészségi állapota miatt orvosi ellátásra szorul. Azonban sem az anyagiak, sem a rendelkezésére álló idő nem engedte, hogy átalakítsa kis házikóját tizenéves unokája és saját maga számára.

A radikális belső átalakítás Kamila Douděrová és František Kobližka tervezőknek köszönhető.

A különböző generációk igényeit figyelembe vétele lakberendezés közben

Az unokájával egy 2+1 lakásos házban él, de a jelenlegi elrendezés nem volt megfelelő a tizenéves lány és a nagymama számára. Mindketten egy szobán és egy ágyon osztoztak, és csak egy kis nappali állt rendelkezésükre a mindennapi tevékenységekhez.

Zdeňka ezen szeretett volna változtatni. Ezért azt remélte, hogy a tervezők segítenek neki egy megfelelőbb belső tér kialakításában, ami tiszteletben tartja a különböző generációhoz tartozó nők igényeit. A felújítás szándéka és célja tehát az volt, hogy az unoka és a nagymama számára is olyan teret hozzon létre, ami csak az övék.

A nappaliba ezért egy kinyitható ágyat építettek be, ami összecsukva a kanapé és a gardróbszekrény szett része.

Nappali előtte

Nappali utána

Egy csipet romantika bézs és lila színben

A tervezők a bézs színt választották a belső tér alapszínének, amit a fapadlóval és a világos bútorokkal párosítottak.

A virágos mennyezet lágyságot és romantikus jelleget vitt a nappaliba, amely több mint megfelelő egy tisztán nőies háztartásba.

A textiltapéta merész tónusai is inspirálták a tervezőket a tér végső díszítésénél. A minimalista, mélyzöld dohányzóasztal és a pasztell árnyalatokban pompázó kiegészítők nemcsak feldobták a belső teret, hanem harmonikus egésszé is egyesítették azt.

Konyha rusztikus stílusban

Mivel a konyha mérete csak egy étkezőasztal és néhány szék számára volt elegendő, a tervezők az étkezőt a nappaliba helyezték át.

A két szemközti fal helyét így teljesen ki tudták használni a konyhaszekrények elhelyezésére, amelyekbe olyan készülékeket szereltek be, amikkel Zdeňka korábban nem rendelkezett.

A világos színű bútorok és a könnyed rusztikus kialakítás segítettek feldobni a szűkös teret.

Egy függő konyhaszekrény TV-állványként is szolgál.

Konyha előtte

Konyha utána

Privát palota egy fiatal hölgynek

A tervezők a második nappaliban egy kis szobát alakítottak ki a tizenéves unoka számára. A nappaliból nyíló eredeti ajtó befalazásával egy privát, az előszobából külön bejáratú teret lehetett létrehozni.

A fehér és a lila szín kiegyensúlyozott kombinációja is kiemelte a lány szobáját.

A megfelelő tárolóhelyet az ablakokkal szemben lévő nagyméretű szekrények biztosítják.

Szoba előtte

Szoba utána

Előszoba előtte

Előszoba után

Kiknek köszönhetjük az átalakítást?

Az enteriőr átalakításáért Kamila Douděrová és František Kobližka tervezők felelősek.