Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Előtte-utána: Így vált modern otthonná Mártáék sötét lakása

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

Márta története az újrakezdésről szól. Tavaly márciusban vesztette el a férjét és az édesapját, ami hatalmas törés volt a számára. Ezután szüksége volt egy új projektre, így felnőtt fiával, Michallal nekiláttak a lakásfelújításnak.

Lakberendezők: Jaroslava Hájková és Hana Šmejkalová.

Felújítás, mint új kezdet

Márta azt szerette volna, hogy az összes unokájával együtt tudjon aludni a hálószobában, a lehető legbiztonságosabb környezetben. A legnagyobb problémát a régi gázkazán jelentette, ami egyszer már majdnem az életébe került a családnak.

Így a tervezők úgy döntöttek, hogy munkához látnak és segítenek Mártának és családjának a felújításban. Íme az eredmény: egy szellős és világos otthon.

Nappali "előtte" és "utána":

Étkező "előtte" és "utána":

Praktikus konyha és étkező

Márta legfőbb vágya az volt, hogy a konyhában elég nagy munkafelület és sok tároló álljon a rendelkezésére annak érdekében, hogy minden kéznél legyen. A konyha színei kiválóan passzolnak az átalakított belső tér többi részéhez. A fehér, a fa dekoráció és a szürke szín kombinációja letisztulttá és harmonikussá teszi a teret.

Az étkezőasztal alatt lévő kültéri szőnyeg remek kiegészítő, ami kiválóan viseli a gyakori igénybevételt, emellett karbantartása is egyszerű. Ezért a konyhai padlóra is alkalmas.

Konyha “előtte” és “utána”:

Hálószoba fiatal szülőknek

Michal és felesége számára egy befejezetlen padlásszobát alakítottak át világos, gyönyörű hálóvá. A szoba kellemesen hűvös fehér és szürke kombinációját a bolyhos szőnyeg, a légies függönyök és a természet témájú tapéta teszi otthonossá.

Tetőtéri hálószoba "előtte" és "utána":

Hálószoba Mártának és unokájának

Az eredeti bútorok, beleértve az ágyakat is, megmaradtak ebben a szobában, így a változást a függönyök, a világítás, a tapéta és a kisebb kiegészítők hozták meg. Ez remek bizonyíték arra, hogy kis dolgokkal is meg lehet változtatni egy szoba hangulatát.

Erről a csodálatos belső térről Jaroslava Hájková és Hana Šmejkalová tervezők gondoskodtak.