Előtte-utána: Minimalista belső tér természetes árnyalatokkal

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

Öt év házasság után Jana egyedül maradt lányával, Terezával és fiával, Honzával. Nagy elszántságának és kemény munkájának köszönhetően sikerült kifizetnie férje adósságait, és a válás után új életet kezdenie. És bár a férfi későbbi elvesztése nagyon nehéz életpróba volt számára és gyermekei számára, Jana továbbra is támogatta szeretteit, és mindig igyekezett segíteni nekik.

Meríts ihletet!

Időtlen életstílus természetes színekben

A házaspár közösen kezdett bele a ház felújításába, de a belső átalakítás sosem készült el. Pedig jelentősebb felújításokra lett volna szükség. A fürdőszoba már eléggé elavult, a földszintet pedig főként használt bútorokkal rendezték be.

Jana ezért azt remélte, hogy a tervezők segítenek neki egy tiszta és szellős tér kialakításában.

A megbízásuk az volt, hogy egy egyszerű, minimalista, szinte időtlen stílusú, természetes színekben és motívumokkal berendezett lakást alakítsanak ki.

Minimalista élettér

A felújítás főként a konyhát, a nappali és az étkezőt érintette. A tér megnyitása és szellőztetése érdekében a tervezők egy falat is elbontottak.

A konyha modern jellegét elsősorban a fehér és világos fa vonalvezetés adja, amely a felső ajtók hiányának köszönhetően minimalista hatást kelt.

A nappali központi motívuma egy természet témájú fotótapéta volt, amelyet egy fadíszes lécmodul keretezett. A tervezők a természetes stílust wicker dekorációkkal, világítással és rattan székekkel egészítették ki. A zöld szín így nemcsak a fotómotívumnak, hanem az élő virágoknak köszönhetően is átjárja az egész enteriőrt.

A legnagyobb elem a kanapé, amely színével illeszkedik az egész koncepcióhoz. Mivel variálható ülőgarnitúráról van szó, számos elhelyezési lehetőséget kínál.

Az új padlóburkolat ragasztott vinil formájában szintén hozzájárult az összbenyomáshoz.

Nappali az átalakítás előtt

Nappali az átalakítás után

Tetőtéri dolgozószoba menta falakkal

A tetőtér egyik helyiségében a tervezők egy hangulatos dolgozószobát alakítottak ki. Alapként a legtöbb berendezési tárgyat fehér színben választották, ami kellő könnyedséget biztosított a térben. Ezt egészítették ki egy friss menta színnel, amelyet a ferde falak alatti két szemközti falon alkalmaztak.

Megoldották, hogy néhány négyzetméteren egy tágas munkaasztalt és egy olvasósarkot szorítsanak be, amelyet egy magas könyvespolc és egy összecsukható szék alkot.

A dekoráció, a rattan szőnyeg és a lámpák aztán hozzájárultak ahhoz, hogy egy pihentető helyet teremtsenek a munkához és a kikapcsolódáshoz.

Fekete-fehér elegancia a fürdőszobában

Az átalakítás során kicserélték az ajtókereteket, amelyeket egy fehér matt ajtó egészített ki fekete kilinccsel. Számos fekete kiegészítő jelent meg a belső térben. Az előszobában található fekete pad például praktikus és elegáns kiegészítő.

A fürdőszoba a hozzá tartozó WC-vel szintén teljesen megújult. A tervezők szürke kőburkolatú csempét választottak, amelyet fekete mosdókagylóval és fekete mosógéppel párosítottak. Ezután eltávolították a zuhanykabint a fürdőszobából, így helyet kaptak egy teljesen funkcionális tér kialakítására.

A tervezők így 100%-ban elérték céljukat: időtálló, minimalista és szellős teret hoztak létre, amely új energiával tölti fel a családot, és mosolyt csal az arcukra minden alkalommal, amikor hazatérnek.

Előszoba a fürdőszobával az átalakítás előtt

Előszoba fürdőszobával az átalakítás után

Az átalakítás alkotói

Ez a belső tér átalakításáért Jaroslava Hájková és Hana Šmejkalová tervezők voltak felelősek.