Jó lenne karácsonykor glutén- és laktózérzékeny szeretteidet is meglepni valami finomsággal? Szeretnél idén könnyebb desszerteket is sütni? A legjobb helyen vagy!
3 csodás sütemény receptet mutatunk neked, melyeket a lengyel blogger,
Agnieszka készített. Egészséges és könnyű desszertekkel még szebb lesz az ünnep!
Hozzávalók:
• 2 tojásfehérje
• 100 g laktózmentes vaj
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál chia mag
• 3 evőkanál cukor
• 3 evőkanál kölesliszt
• 2 evőkanál kukorica-, rizs- és tökmagliszt
• olaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
Tedd az összes hozzávalót egy tálba, és keverd össze őket. 15 perc elteltével a tésztának egyenletesnek kell lennie. Formázz ekkor belőle egy gömböt, csomagold be alufóliába, és pihentesd fél órán át a hűtőben. Eközben kend ki olajjal a sütőformát. Ezután vedd ki a tésztát a hűtőből, oszd fel a sütőformáidtól függő méretű, kisebb darabokra, és óvatosan tedd őket a formákba. Süsd 30 percig 160 °C-ra előmelegített sütőben.
Porcukorral hintenéd meg a tortát? A szűrős teatojással könnyedén fog menni! Lepd vele magad és hobbiszakács ismerőseid!