Skandináv stílusú otthon akár 20% kedvezménnyel | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Gyerekszoba átalakítás a népszerű influencernél

Meríts inspirációt egy játékosan és fantáziadúsan berendezett gyerekszobából! Milyen elképzelései voltak a népszerű cseh influencernek, Nikol Leitgebnek, és megfelelt-e az eredmény az elvárásainak?
"Nem akartam steril, unalmas teret. Azt tartottam szem előtt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat benne. És ehhez igazán élettelivé kellett tenni a szobát, hogy legyen olyan, mint a gyermekeim - temperamentumos és kicsit zabolátlan."

A szoba, ami passzol a gyerekek karakteréhez

Nikol olyan gyerekszobára vágyott, ami jól illik gyermekei temperamentumához és picit vadabb, szabadabb természetéhez. Így adta magát a dzsungel téma, amire a választott bútorok, kiegészítők, színek és anyagok is rezonálnak.

Az átalakítás előtt

Az átalakítás után

Milyen funkciók voltak fontosak?

A funkcionalitást szem előtt tartva a szobának többféle elvárásnak is meg kellett felelnie. Sikerült megvalósítani, hogy legyen benne egy játékos tér az ovisnak, egy nyugodt hely a babának és egy pihenőhely is a vendégek számára.

Nikol számára fontos volt, hogy a szoba időnként vendégszobaként szolgálhasson. A 140 x 200 cm-es ágy nagyszerű az alkalmi látogatók számára.

Trópusi növényzet

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy egy trópusi hangulatú helyiséghez feltétlenül sok növény kell, ha a lakók gyerekek lesznek, akkor egy kicsit más a helyzet.

Sok szobanövény mérgező, és ha valaminek 100%-ban meg kell felelnie a gyerekszobának, az a biztonság. Ezért a szobába a néhány élő növény mellett természetet idéző dekorációkkal, textíliákkal és jellegzetes tapétákkal vittek dzsungel hangulatot.

Színek és anyagok kombinációja

A természetes anyagok, mint például a rattan vagy a juta, a trópusok világát idézik, és remekül passzolnak a modernebb fém anyaghoz is. Amellett, hogy esztétikailag igényesek, tartósak és könnyen karbantarthatóak is.

A színek az erdőt idézik, így a zöld és sárga gazdag árnyalatai, valamint a földes tónusok uralják a gyerekszobát.
„A szoba pont olyan lett, mint amilyennek elképzeltem. Lelke van, és tele van élettel."