Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Hogyan díszítsünk fel egy kis lakást karácsonyra?

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Egy kis lakás feldíszítése karácsonyra nem könnyű feladat. Ha csak néhány négyzetméter áll a rendelkezésedre, érdemes kihasználni az egész teret. Számos trükk létezik arra, hogyan lehet optikailag növelni vagy kifinomultan, egyben funkcionálisan berendezni a szobát. Lesd el Bitay Andi trükkjeit és hozz létre te is egy igazán hangulatos belső teret!

A tökéletes összhang

“Igyekeztem harmóniában maradni a lakás stílusával és ugyanazokat a színeket és anyagokat alkalmazni, amik amúgy is megtalálhatóak. Szeretem előnyben részesíteni a világos és természetközeli színeket, így ez most sem változott. Kerültem a nagyon kiugró dekorációkat, inkább az volt a célom, hogy a hangulat változzon néhány új fényforrásnak és textilnek köszönhetően. 1-2 karakteresebb dekorációt választottam csupán, amelyek megadják a fókuszt, de a többi dísz inkább apróság, ami hozzájárul az összhatáshoz.”

Minimalista díszítés

A kevesebb néha több. Ebben az esetben szó szerint azt jelenti, hogy a kevesebb dekoráció több helyet takarít meg. Válassz kevés dekorációt és kiegészítőt, amiket ügyesen kombinálhatsz! Ennek köszönhetően minden egyes darab igazán egyedi lesz.

Nem csupán a terjedelmes fák és a végtelen koszorúk sora jelentheti a díszítést. Karácsonyi fények az ablakban, gallyak a vázában, adventi koszorú az asztalon és néhány karácsony motívumos párna a kanapén: ez már bőven elég ahhoz, a karácsony otthonod minden egyes szegletéből visszaköszönjön.

Kicsi a hely, de erős

“Furcsa módon én mindig az apró konyha dekorálását élvezem a legjobban. Nem tudom miért, de imádom látni, ahogy egy fényes koszorútól vagy egy új textiltől teljesen megváltozik annak a picike helyiségnek a hangulata.”

Játssz a fénnyel!

Megfelelő világítással optikailag növelheted a teret, ugyanakkor hangulatossá is teheted. Helyezz karácsonyi fényeket a falakra, ablakokra vagy a bútorokra! Használhatsz olyan fényeket is, amik lámpaként is funkcionálnak. Ne felejtsük el a gyertyákat és a gyertyatartókat sem! Válassz kisebb vagy vékonyabb, minimalista gyertyákat! Válassz élénk díszeket!

A világos színek optikailag növelik a teret. A természetes dekorációk is tökéletesek, mint például a szárított narancs, szalma, pattogatott kukorica, amikkel könnyedén létrehozhatod a havas hatást.