Bonami-napok: -15% a teljes árú termékekre | Kedvezménykód: BONAMINAPOK15 →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan kombinálj különböző színű és mintájú ágyneműket?

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Megtaláltad a számodra tökéletes ágyneműt egy különleges mintával, de kissé bizonytalan vagy, hogy mennyire illik majd a hálószoba többi textiljéhez?

A színek és minták keveréséhez nem árt ismerni néhány szabályt és trükköt, amelyek segítségével a végeredmény játékos, ugyanakkor harmonikus is lesz.

Válassz egy fő színt!

Remek szervezőerő, ha egy kiválasztott szín visszaköszön még az eltérő mintákban is. Ha bizonytalan vagy színek terén, nagyszerű alap, ha bézses, semleges árnyalatokat használsz, amelyek minden hálószobában jól mutatnak.

Ha szereted az erősebb színeket, ne félj kísérletezni velük! Nagyon trendi például, ha ugyanannak a színnek a különböző árnyalatait használod.

Vagy egy fő mintát!

Egy másik irány lehet, ha egy domináns mintát választasz ki, ami meghatározza a hálószoba hangulatát. A kiegészítőket, párnákat, függönyöket, egyéb textíliákat pedig a minta színéhez választhatod, így valóban harmonikus lesz az összhatás.

Lényeg az egyensúly

Még ha szereted is a merész mintákat, akkor is érdemes kicsit visszafognod magad. Van egy szabály, miszerint a szoba legfeljebb 60%-a lehet mintás, a többi dolgot tanácsos meghagyni egyszínűnek.

Tehát például egy merész tapétához visszafogottabb darabok illenek. Viszont ha a hálószobát pont a minimalizmus jellemzi, akkor ne félj feldobni az összképet néhány erősebb mintával!

Mintamix

Talán meglepő, de a növényi minták remekül passzolnak a kockákkal, csíkokkal és geometrikus ábrákkal. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a domináns minta színe köszönjön vissza minél több felületen.

Túl az ágyneműn

Kárpitos ágytámla, festmény, baldachin vagy mintás szőnyeg - ezek a kiegészítők fontos részét képezik az összképnek, amelyeket nem árt figyelembe venni.

Ha van egy kedvenc képed, használhatod inspirációnak, és a színéhez igazíthatod a szoba árnyalatait és hangulatát.

Hallgass a megérzéseidre!

A hangulatos hálószoba kialakítása nem egzakt tudomány. Az ösztön sokszor felülírhatja a szabályokat. Tippjeinket tekintsd sorvezetőnek, de kísérletezz bátran a saját ízlésed és egyéniséged szerint!