Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Hogyan vacsorázzunk gyerekekkel?

Az étkezés művészete nem csak magát az evést jelenti, hanem hogy kiélvezzük az asztalnál töltött időt. Hogy mindez a legkisebbek számára is örömtelivé váljon, összeállítottunk néhány tippet, amelyekkel az evőeszközök megismerését és az asztali szokások elsajátítását ők is szórakoztatóan fogják megélni.

Jó étvágyat kicsiknek és nagyoknak!

Első a minőség

A gyermek étkészletek kiválasztásakor az anyaguk döntő fontosságú. Az első években a legalkalmasabb a műanyag, mégpedig törhetetlensége miatt. Emellett ellenállónak kell lennie a magas hőmérséklettel szemben, valamint nem tartalmazhat formaldehidet, biszfenol A-t, melanint. Ezért érdemes olyan étkezőszetteket választani, amelyek rendelkeznek egészségügyi tanúsítvánnyal és Európában készülnek. A fa is jó opció lehet.

Kényelem és ergonómia

Válassz olyan eszközöket, amelyek kényelmesek a gyermekek számára! Ne csak az életkorukra figyelj, hanem a kézügyességükre is! A csecsemőknek a nagyon kicsi és lapos műanyag kanál lesz a legjobb, amelyből könnyen felszívják az ételt. Egy éves kortól a kanál lehet egy kicsit mélyebb és nagyobb, kényelmes fogantyúval, amellyel a gyermek megtanulhat saját maga enni. A mosható alátétek szintén praktikus kiegészítők, amelyek megvédik az asztallapot, és egyúttal lekötik a gyermekek figyelmét.

Az evőeszközök ideje

Két éves kor után megpróbálkozhattok a villa használatával. A gyerkőcök általában négyéves korukra megtanulnak evőeszközöket használni. Az étkészlet vidám és játékos motívumai kellemesebbé tehetik ezt a folyamatot. Válassz evőeszközt rozsdamentes acélból vagy kiváló minőségű műanyagból! Győződj meg róla, hogy az anyag elég erős ahhoz, hogy véletlenül se törjenek le belőle darabkák!

További tippek a konyha és étkező felszereléséhez