Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Így hűtsd le és melegítsd fel textíliákkal a belső teret

A leghidegebb és legmelegebb napokon jól jön otthon néhány olyan textil kiegészítő, amely kellemesebbé teszi ezeket az időszakokat. A megfelelően kiválasztott színek és anyagok képesek hűteni és melegíteni. Olvass tovább, és tudj meg róla többet!

Így hűtsd le a felmelegedett helyiséget

Mindannyian várjuk a nyári hónapokat, amikor nem kell egyfolytában otthon vagy az irodában ülnünk. Amint besüt a nap az ablakon, a hőmérséklet megemelkedik, és mi megoldást keresünk a helyiség lehűtésére. Nekünk erre 3 tippünk van.

1. Világos színek

A fekete és a sötét árnyalatok elnyelik a hőt, ezáltal megemelik a hőmérsékletet. A déli országokban például ezért öltöznek az emberek világos, légáteresztő szövetből készült ruhákba. Ezt a textíliák kiválasztásakor érdemes szem előtt tartani. A világos színű párnák és takarók optikailag hidegebb érzetet keltenek, ami mindenképpen enyhít a meleg szobák hőmérsékletén.

2. Sötétítő függönyök

Ha szeretnél egy kicsit elbújni a meleg napsugarak elől, válassz olyan függönyt, ami megvéd tőlük. A fényt kirekesztő függönyök sötétítőként vannak feltüntetve, de a bársonyból készült darabok is megteszik hatásukat.

3. Könnyed és hűtő anyagok

A nagy, bolyhos takarókat tedd el egy időre a szekrénybe, és használj helyettük pamut-szaténból vagy lenből készült darabokat. Hogy mi bennük a közös? Kiválóan szabályozzák a hőmérsékletet, így nyáron nem lesz meleged alattuk. Emellett jó a nedvszívó képességük is és frissen tartják a bőrödet.

3. Felmelegítő anyagok

A mikroplüss rövid, vastag szálakból áll, melyek puhák és melegen tartanak. A pamut-flanel anyaga is tipikus szerkezetű, és öröm felhúzni a paplanra. A természetes merinoi gyapjúról se feledkezz meg.