Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

6 kanapé, 6 történet: Less be influencereink nappalijába!

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Az otthon bázisa, a nappali főszereplője, a szoba alapja: sokféleképpen utalhatunk rá, de egy biztos: míg régen az étkezőasztal, most a kanapé körül folyik egy család élete. Tökéletes színtere a nyugodt énidőnek, egy filmezős randinak vagy egy családi, baráti eseménynek. Dallos Bogi, Festy, HeyJulie, Bolla Viki, Chloeknows és Bitay Andi már rátaláltak az ideális kanapéra a Bonamin, és most arról mesélnek, milyen elvárásokkal vágtak bele a keresésbe és végül miért az adott darabra esett a választásuk. Hat lány, hat sztori: dőlj hátra, meríts ihletet tapasztalataikból és találj rá te is álmaid kanapéjára!

Dallos Bogi környezetbarát kanapéi

Boginak a Milo Casa márka Donatella bézs kinyitható kanapéjára esett a választása, többek között azért, mert fontos volt számára, hogy a bútor környezetbarát anyagokból készüljön. “A döntésnél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy sarokkanapé legyen, ami tágas és nagy baráti, családi összejövetelekhez is tökéletes. Végül sikerült megtalálnom azt a modellt, amiben minden megvolt, amit kerestem. Letisztult, kényelmes, tágas, jó minőségű. Számomra a kanapé a családi, baráti összejövetelek szimbóluma. Remélem, hogy az új házunkban is rengeteg meghatározó élményt szerzünk majd a nappalinkban.”

A zeneszobába Bogi egy mézsárga bársony kanapét választott a Ghado márkától, ami finoman ívelt vonalaival bárhol képes megidézni a tenger hangulatát. Tökéletes kiegészítője minden otthonnak, ráadásul túlzások nélkül csempészi be a csillogást az énekesnő otthonába.

Chloeknows: Kanapé, az otthon epicentruma

Dóri családjával együtt nagyon szeret esténként filmet vagy sorozatot nézni, így a méret és a kényelem is kiemelten fontos volt számára. Választás előtt gyermeke igényeit is figyelembe vette, így férjével végül a Bobochic Paris szürke Balio kanapéján akadt meg a szemük. “A kanapé az epicentruma a háznak, ahol rengeteg időt töltünk, így a legfontosabb számomra az volt, hogy kényelmes, nagy és L alakú legyen. A pihenés valóban szóljon a pihenésről, így szerintem ebből nem érdemes lejjebb adni, hiszen egy a kanapé akár 10-15 évig is kiszolgálhat minket.”

Míg a nappaliban lévő kanapénál a család igényei kerültek előtérbe, addig a Dóri dolgozószobájában található kanapé száz százalékban az ő stílusát tükrözi. Videós munkái miatt szüksége volt egy szép háttérre és egy olyan helyre, ahova nyugodtan el tud vonulni. Szerencsére a Cosmopolitan Design púderrózsaszín Stuttgart darabja mindkét feladatnak tökéletesen megfelelt.

Bolla Viki: Kanapé gyermekes családok számára

Viki két gyermek édesanyja, így a strapabíróság a legfontosabb szempontok közé tartozott. “Számomra, ami fontos volt, hogy legyen szép, stílusában passzoljon a lakásunkhoz, lehetőleg bézs vagy szürke színű és kényelmes legyen, de ne legyen túl puha és bírja a gyerekek miatt a strapát. Plusz fontos volt, hogy kihúzható, L alakú és raktáron is legyen.” Szerencsére sikerült találnia egy kanapét, ami minden elképzelésének megfelelt, ugyanis a Bobochic Paris világosbézs Elvis nevű sarokkanapéja könnyedén variálható, ráadásul anyagának köszönhetően a gyerekek is bátran játszhatnak rajta.

HeyJulie: Kanapé, ami velünk együtt változik

Julcsi időről időre szívesen rendezi át otthonát, így fontos volt számára, hogy a kanapé egy letisztult alap legyen, amit később könnyedén variálhat a szoba stílusa szerint.

“Mivel hosszú távra tervezek ezzel a kanapéval és tudom, hogy központi szerepet játszik a mindennapjainkban, meglehetősen sokáig válogattam, mielőtt meghoztam a döntést. A legfontosabb az volt, hogy kinyitható legyen és így vendégágyként is funkcionáljon. Azt is szerettem volna, ha L-alakú, mert így többen, kényelmesen elférünk rajta.” Végül a Bobochic Paris bézs Balio Enjoy sarokkanapéjára esett a választása, ami nem csak a nappali stílusához, de kiskutyája, Ellie szőréhez is remekül passzol.

Festy: A hagyomány és a modern stílus tökéletes kombinációja

Festy szintén a letisztult stílus mellett tette le a voksát, döntését pedig a gyakori vendégek és az örökölt bútorok is befolyásolták. Végül egy Windsor & Co Sofas darab felelt meg minden igényének.

“A lakásom stílusa tipikus budapesti nagypolgári és sok bútor örökölt benne, így szerettem volna ezt ellensúlyozni egy modern és nagyon minimál formával. Azt is fontosnak tartottam, hogy semleges világos színe legyen, hogy üdébbé tegye a nappalit. Nagyobb méretű L alakú kanapékat néztem, hogy ha vendégség van nálunk sokan elférjenek rajta. A kihúzhatósága is fontos volt, hogy tudjuk pótágy ként is használni, és természetesen az ágyneműtartó.”

Bitay Andi: Fókuszban a funkcionalitás

Andi életében hatalmas szerepet tölt be a környezettudatos életmód és a minimalizmus. Fontosnak tartja, hogy mielőtt egy új bútor érkezik otthonába, biztos legyen abban, hogy az többféle felhasználási lehetőséget kínál és évekig jó szolgálatot tesz a család számára. Az elmúlt évben egy Karup Design kanapét választott otthonukba. A dán márka kinyitható kanapéja egyszerre tölti be az iroda, a fekhely és a nyugalom szigete funkcióját egy-egy hosszú nap után.

“Kanapénk könnyű, helytakarékos, mégis kényelmes, és ráadásul fenntartható erdőgazdálkodásból származó fából készült. Három személy kényelmesen elüldögélhet rajta, ráadásul kinyitható, így ággyá is alakítható akár a mindennapos alváshoz is. Egy pici lakásban nagyon fontos, hogy egy-egy bútor több funkciót is betöltsön.”