Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

7 inspiráló tipp karácsonyi dekor készítéséhez

Iva Baltaretu · 2020. december 6.

Te hogy állsz a karácsonyi dekorációval? Készen áll már az otthonod az ünnepre, vagy még feldobnád valamivel? Hoztunk 7 pompás dekorációs ötletet, aminek a megvalósítása közben garantáltan adventi hangulatba kerülsz!

Egyszerű és látványos

Csupán két dologra lesz szükséged ehhez a dekorhoz: Műanyag vagy üveg tálra és márványfestékre. Az utóbbihoz bármelyik hobbiboltban hozzájuthatsz. Szinte bármilyen tárgyra tudsz márványmintát varázsolni a virágcseréptől a gyertyákon és dobozokon át a vázákig. Mi sima fehér karácsonyi gömböket használtunk.

Hogyan késztsd el?

A márványmintát a víz felszínéről fogod a tárgyra “nyomtatni”, ezért érdemes olyan tálat vagy tartályt keresned, amelyben széles a vízfelület, de emellett mély is.

A márványos festéket csepegtesd a víz felszínére - két-három csepp elegendő. A festék vékony réteget képez a víz felületén. Egy fogpiszkálóval óvatosan piszkáld meg a festékréteget, hogy márványos hatást eredményezzen!

Most mártsd meg a karácsonyi golyókat az edényben! Látni fogod, ahogy a szín azonnal a felülethez tapad. Ezután vedd ki a dekorációt a vízből, és hagyd megszáradni - legalább egy órán át!

Tipp: Használj gumikesztyűt! Érdemes tesztet is végezned egy olyan tárgyon, amit nem sajnálsz, ha nem sikerült a mintázás.

Használd a természet kincseit!

Séta vagy kirándulás közben gyűjts össze különböző típusú terméseket, tobozokat, dióféléket és bogyókat! Fújd le őket arany, ezüst, bronz festékkel vagy műhóval!

Mit tudsz még kihozni belőlük?

• Például egy tobozokból álló füzért a karácsonyfán.

• Réz színű gyöngyökkel is feldobhatod a természetes dekorációt.

• A tobozokat fehér tollakkal is kombinálhatod.

• A moha szintén tökéletes alapanyag a karácsonyi dekorhoz.

Puha hópelyhek

Azt mondják, az idei karácsony színe a fehér, de ha elkészíted ezeket a pelyheket, biztos, hogy a következő években is használni fogod őket. Mindössze makramé fonalra és drótra lesz szükéged.

Hogy készítsd el őket?

Hajtogasd meg az alap formát drótból! Ezután csomózásos technikával haladj végig a formán a makramé fonállal! Csomózás helyett horgolással is elkészítheted a díszeket.

Tipp: Készíts kisebb pelyheket, és díszíts velük egy vázába tett gallyat vagy fenyőágat az asztalon!

Elővettük a jól ismert szalvétatechnikát

Pofonegyszerű. Bármilyen szalvétamotívumot felhasználhatsz, de magad is készíthetsz növénymintás szalvétát. Mutatjuk, hogyan!

Készíts nyomatot akrilfestékkel egy növény hátuljáról egy sima fehér szalvétára! Vékony rétegben vidd fel a festéket a levélre, és óvatosan préseld a szalvétára!

Mire van még szükséged a szalvátatechnikához? Csak egy ecsetre és ragasztóra.

Légy óvatos!

Csak a szalvéta felső nyomtatott rétegét kell felhasználnod. Óvatosan tépd le a motívumot, és ragasztóba áztatott ecsettel tedd a gyertyára.

Hagyd megszáradni, és kész is van az egyedi gyertya!

Különleges koszorú

Ehhez a koszorúhoz nyírfaágakat használtunk, melyek vékonyak és hajlékonyak, ezért könnyű őket szabályos körbe hajlítani anélkül, hogy megtörnének.

Hogyan készítsd el?

Erősítsd meg a koszorút több helyen virágdróttal! Ezután fess hóra emlékeztető foltokat a koszorú felületére egy ecsettel és fehér festékkel! Ha a koszorút adventre szeretnéd készíteni, tűzz bele gyertyatartókat! Vigyázz, hogy stabilan álljanak!

Mi csak néhány gallyal és csipkebogyóval díszítettük a koszorút, de kerülhetnek rá tobozok, bogyós gyümölcsök, fagyöngy, moha, zuzmó, vagy textilszalagok is .

Tipp:A nyírfa alapot tavaszi koszorú készítéséhez is felhasználhatod majd.

Rejtett tollpihék

Az átlátszó gömbdíszek szintén nagyon hálás dekorációk, amelyeket sokféleképpen feldobhatsz. Mi ezúttal fehér tollat ​​választottunk, de a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen.

Óvatosan húzd ki a kupakot a gömbökből, és helyezz el bennük 2-3 fehér tollat!​​

Mit rejthetsz még a gömbökbe?

Kis gallyakat, eukaliptuszlevelet, csillámport, gyöngyöket, fotókat, műhavat, csillagokat, szalagokat. A gömbök felületét meg is festheted.

Rusztikus ajtódísz

Egy falra vagy ajtóra akasztható természetes koszorút is elhoztunk inspirációnak.

Készíts egy kerek alapot vesszőből!

Ezután drót segítségével fokozatosan tűzz hozzá áfonyával, bogáncsokkal és csipkebogyóval tarkított fenyőágakat! Engedd szabadon a kreativitásodat és bátran díszítsd más termésekkel is, például fagyönggyel és tobozokkal!

Hogyan tedd fel a koszorút?

A legegyszerűbb egy szögre akasztani, de természetesen nem mindenki szeretne az ajtajába fúrni. Az ajtó felső pereméhez viszont be tudsz verni egy kis szöget, amire egy zsinóron fölakaszthatod a koszorút.

Tip: A koszorúhoz szükséges alapot nálunk is megvásárolhatod