Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Lakberendezési trendek 2021-ben

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • JANUÁR 1.

A világ jelenlegi helyzete arra kényszerített bennünket, hogy több időt töltsünk a saját otthonunkban. A hálószobából sokak számára hirtelen iroda, a nappaliból pedig tárgyaló lett. Hogyan befolyásolták ezek a változások a lakberendezési trendeket?

Otthon, mint biztonságos menedék

Most minden korábbinál jobban vágyunk a kényelemre és az otthon melegére. A puha takarók, plédek, szőnyegek és párnák biztonságérzetet adnak nekünk. Olyan bútorokat választunk, amelyek menedéket nyújtanak és barátságosan átkarolnak bennünket.

Többet invesztálunk a lakberendezésbe. Kicsinosítjuk kertjeinket, teraszainkat és erkélyeinket. Tavasz óta szinte csak itt van lehetőségünk a friss levegőn pihenni, ezért megéri beruházni jobb minőségű kerti bútorokba és egyéb kültéri felszerelésekbe.

„Staycation”, avagy otthoni nyaralás

Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy vidd haza a hegyi napsütést, és áztasd a lábad sós vízbe. De hiszünk benne, hogy a nyaralás hangulatát valamennyire otthon is meg lehet idézni. A közösségi média felületeken is egyre népszerűbb az a trend, amikor a lakás belső tereiben egzotikus úticélok stílusa köszön vissza. Nem is csoda, hogy a 2020-as év egyik sokat használt hashtag-je a #staycation volt.

Egyszerűen csak válassz úticélt! Varázsolhatsz a szobába japán hatást egy hagyományos futonnal és egy csésze zöld teával, amelyet kerámia teáskannából szolgálsz fel. Repülhetsz Balira is, ha az egzotikus boho stílus áll hozzád közel. Csak pár álomfogóra lesz szükséged, függőágyra, természetes anyagokból készült kosarakra, színes szőnyegekre vagy egy mangófából készült asztalra.

Világos fa

A fa a melegség érzését kelti. Nem véletlen, hogy gyakori szereplő a skandináv ihletésű otthonokban is. A világos szín optikailag nagyítja a teret. Tetszik ez a trend? Újíts be egy komódot vagy éjjeliszekrényt, vagy egyéb natúr fa kiegészítőt a falakon vagy a plafonon!

Ha több fa bútort szeretnél használni, de a környezetvédelem is fontos a számodra, győződj meg arról, hogy a termék FSC (The Forest Stewardship Council) tanúsítvánnyal rendelkezik! Ez azt jelenti, hogy a gyártáshoz használt fa helyére egy másikat ültettek, és a talaj számára is minden feltétel biztosított a regenerálódáshoz.

Környezetvédelem és fenntarthatóság

Az elmúlt évben kénytelenek voltunk lassítani, és talán kicsit másképp gondolni a világra. Legalábbis ezt mutatják a kutatások, amelyek szerint az embereket a korábbinál sokkal jobban érdeklik a környezettudatos és fenntartható termékek. Inkább a kisebb helyi márkákat kedvelik, tudni akarják a megvásárolt darabok eredetét és azt, hogy milyen ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Próbálj minél több természetes anyagot használni az otthonodban! Kezdheted a sort egy gyapjú szőnyeggel, vászonnal, egy dekoratív tengerifű kosárral vagy újrahasznosított bőr kanapéval. Szintén népszerűek az újrahasznosított anyagokból, például üvegből, gumiabroncsokból és faforgácsokból készült lámpatestek is. Így nemcsak eredeti stílust varázsolsz a szobába, hanem a környezetért is teszel valamit.

Modern vintage

Mit is jelent pontosan a vintage? A legegyszerűbben úgy határozhatjuk meg, mint egy stílust, amit az elmúlt 50-100 év inspirált. Magába foglalja azt is, amit előszeretettel hívunk retronak, de a vintage ezen felül egy bizonyos minőséget is jelent. Ez a minőség és varázs pedig évek múltán sem kopik, legyen szó a nagymama foteljéről, vagy egy régi lemezlejátszóról.

A modern vintage stílus a régi és új darabok vegyítéséről szól. Ennek megfelelően nyugodtan megengedhetsz magadnak olyan érdekes kombinációkat, mint egy antik komód teljesen új, modern fogantyúkkal.

Absztrakt arcok

Biztosan feltűnt már az az új trend, amikor kézzel festett arcok jelennek meg a legkülönbözőbb bereznedési tárgyakon: párnán, szőnyegen, plakáton vagy edényen. Pont erre a művészi könnyedségre lehet most szükségünk az otthonunkban!

Érdekel a 2021-es trendek valamelyike? Összeállítottunk neked egy válogatást a termékekből!