Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Öltöztesd tavaszba otthonod!

Petra Indruchová • március 3.

A tavasz nemcsak a ruhatárunk, hanem a belső tér megváltoztatására is ösztönöz minket. A beáramló meleg hatására a téli takarókat és szőrös párnákat finom anyagokra és vidám színekre cseréljük. Legyen napos hangulat otthonodban is! Íme 5 tipp, hogyan díszítheted fel a lakást tavaszra!

1. Friss színek

Mi idézi jobban a tavaszt, mint az élénk, vidám színek? Az év színe a Very Peri nevű harmonikus lila. Az árnyalat egy csipetnyi kékkel a jácintokra és a krókuszokra emlékeztet, amik az első virágok között vannak, amik legyőzik a havat és a szürke eget. A Very Peri gyönyörűen működik más pasztell, finom árnyalatokkal vagy az energikus sárgával.

2. Tavaszi motívumok

A természet életre kel, így megpróbálhatod a belső térbe is behozni. Nem kell rögtön egy egész aranyfa bokrot kivágni, csak találd meg a kedvenc motívumod, amik párnákon, festményeken vagy vázákon köszönhetnek vissza. A bögréken vagy függönyökön megjelenő apró részletekkel is tavaszi hangulatot teremthetsz.

3. Anyagok és formák

Az anyagok és formák, amikkel körbevesszük magunkat, és amikhez nap mint nap hozzáérünk, növelik biztonságérzetünket. A finom, sima formák, valamint a kellemes anyagok akár percenként 5 ütéssel is csökkenthetik a pulzusszámunkat. Ha az érintést vidám vizuális formával kombináljuk, igazi békét és harmóniát vihetünk a belső térbe.

4. Tavaszi ízek

A tél folyamán több olyan étel állt rendelkezésünkre, amik melegen tartottak a legzordabb időkben is. Most végre könnyebb, vitaminokban és színezékekben gazdag finomságokkal is kedveskedhetünk a szervezetünknek. Kihajtanak az első gyógynövények és virágok, amikből finom, egészséges teákat lehet főzni.

Húsvétkor őrülj meg a konyhában, és készíts töltött tojásokat, könnyű zöldségsalátákat, és süss süteményt gyönyörű formákban! Tálald kedvenc ételeid elegáns porcelánon és kezdj el fűszernövényeket termeszteni a konyhádban!

Már berendezted a lakást? Akkor jöhet a kert!