Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Rendezkedj be az új évre a feng shui szerint!

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • JANUÁR 6.

Érdekel a híres kínai módszer, vagy csak tippeket keresel a harmonikusabb háztartás kialakításához? Ez a cikk neked szól! Ügyet se vess azokra, akik nevetnek az újévi fogadalmakon! Az új év új kezdet lehet számodra is. Meglátod, már a kisebb változások is egy jobb életminőséghez vezethetnek!

Hogyan láss hozzá?

Mielőtt bárminek is nekilátsz, fontos a tisztaság és a rend megteremtése. A kaotikus állapotok és a rendetlenség mellett esélyed sincs valós változásokat véghezvinni.

Amikor eldöntöd, milyen változtatásokat próbálsz ki, hallgass a megérzéseidre, és vedd figyelembe otthonod lehetőségeit is. A Feng Shui segíthet javítani a lakás energiáit, de ez nem egy dogma, amelyet csak egyféleképp tudunk alkalmazni.

A bivaly éve a lakberendezésben

Valószínűleg hallottál már a kínai horoszkópról, amelynek szintén 12 jegye van, de hónapok helyett éveket különböztet meg. Tudtad, hogy mindez összefonódik a Feng Shui-val? Míg tavaly a patkány jele uralkodott, 2021-ben a bivaly jegyébe lépünk.

Akár hiszel a kínai filozófiában, akár nem, érdekes tippeket kaphatsz a lakásod felfrissítéséhez, és sok újdonságot tanulhatsz a lakberendezésről.

Boldog színek

Február 12-én lépünk be a bivaly évébe, ami állítólag a gyógyulás és a regenerálódás időszaka. Ilyenkor érdemes előtérbe helyezni a fehér vagy ezüstszürke színeket.

Párosítsd azúrkékkel, amely a feng shui szerint vonzza a jólétet és az egészséget, pozitív energiával tölt fel, és segít krónikus stressz és fáradtság esetén. Végül, de nem utolsósorban, állítólag mindkét szín csökkenti a magány érzését. Megér egy próbát!

A fém ereje

A bivaly jele állítólag felerősíti a fém, vagyis a feng shui legértékesebb elemének hatalmát, amely jólétet hoz, hozzájárul a fogyáshoz, a jó alváshoz és a fogamzáshoz is.

Könnyedén megjelenítheted a fém elemet az otthonodban tálcák, vázák, gyertyatartók, szobrocskák segítségével.

Lássuk, hogyan kell a térrel dolgozni a feng shui szerint!

Az alábbi tippek hozzájárulnak, hogy igazán jól érezd magad a térben. De vedd az egészet könnyedén! Ne aggódj, ha az otthonod adottságai miatt nem tudsz mindent ezek alapján szervezni! Már egy egészen kis apróság is hatalmas változást jelenthet.

Hálószoba: kis lépések a jólét és boldogság felé

Ideális esetben a hálószobát a bejárati ajtótól legtávolabbi helyiségben kell elhelyezni. Ez tudat alatt a biztonság és a stabilitás érzetét kelti. Ez természetesen nem mindig lehetséges, amit még az ókori kínai tanítások is figyelembe vettek. A lényeg, hogy a háló ne közvetlenül a főbejárat mellé kerüljön, és az ágy ne a hálószoba ajtajára nézzen. Hogy miért? Kicsit drasztikusan hangzik, de a kínaiak a halál helyzetének nevezik azt, amikor alvás közben a lábunk az ajtó felé néz.

Ha lehetséges, ne tedd az ágyat közvetlenül az ablak alá! A ki-be áramló energia ugyanis alvás közben megzavarhat. Fektess be egy minőségi fejtámlába, amely a lelkednek biztonságérzetet, a fejednek pedig stabil támaszt nyújt.

Nappali: engedj teret az energiának!

Azt szoktuk mondani, hogy ez a szoba képvisel bennünket. Itt látjuk vendégül leggyakrabban barátainkat, ezért tudat alatt úgy rendezzük el, hogy az mondjon valamit rólunk és a legjobb megvilágításban mutasson meg minket. A feng shui szerint a nappaliban lévő energiák megerősíthetik a társadalmi pozíciódat, és kényelmet és jólétet hozhatnak a számodra.

A nappaliban az egyik fő szempont a kényelem. A bútorok nem akadályozhatják feleslegesen a mozgást. Persze könnyű mondani, főleg kisebb helyiségeknél, de próbáld meg a robusztus szekrényt lecserélni valami könnyedebbre, vagy egy a hatalmas kanapét egy kisebbre, vagy akár pár babzsákra!

Dolgozószoba: Használd ki a lehetőségeidet!

Sokunk számára az elmúlt év home office-ban telt , így elég nagy hangsúlyt fektettünk az otthoni irodára és a munkasarokra. Az alapszabály: tartsd a dolgozószobát a lehető legtávolabb a hálószobától! Ha egyterű lakásban élsz, próbáld meg minél jobban elkülöníteni az ágyat és a munkaterületet, és soha ne dolgozz közvetlenül az ágyból, még akkor sem, ha nagyon csábító.

Ha lehetőséged van rá, helyezd az íróasztalt úgynevezett parancs pozícióba! Ez azt jelenti, hogy az asztal nem párhuzamos az ajtóval, és nem is ülsz háttal az ajtónak. Ha munka közben a falat nézed, az blokkolhatja az energiáidat. Ha a falakra színes képeket, okleveleket, fotókat akasztasz, az energiáid visszatartása helyett inkább megihlet majd ez a terület!

Kedvet kaptál a változtatáshoz? Nézd meg tippjeinket és terékeinket, melyek segítenek majd!