Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Romantikus ajtódísz: Készíts koszorút élő virágokból!

Iva Baltaretu · 2021. május 26.

Szeretnél otthonodba romantikát és nyári hangulatot csempészni? Akkor tarts velünk, és készíts élő virágokból egy gyönyörű koszorút az ajtódra! Segítünk kiválasztani a virágokat, és eláruljuk, hogyan gondozhatod őket úgy, hogy sokáig szépek maradjanak.

Mire lesz szükséged?

Az élő virágokból készült koszorú kültéri ajtón bírja a legtovább, de beltérben is minimum 10 napig gyönyörködhetsz benne.

Milyen virágokat használj? Mi világos boglárkát, lisianthust és hortenziát választottunk. Ne félj a színektől – a világos rózsaszín, az élénk piros és a sárga is jó választás.

Szükséged lesz még a következőkre:

• hortenzia, ami az üres helyeket kitölti,

• moha,

• vizes tűzőhab és zöld drót.

Hogyan csináld?

1. Áztasd vízbe a tűzőhabot.

2. A tűzőhab egy részét fedd be mohával, amit rögzíts a dróttal.

3. Szurkáld be a vágott boglárkákat - dróttal meg is erősítheted őket.

4. A kimaradt helyekre tegyél lisianthust és hortenziát.

Tipp: A tűzőhabot rendszeresen nedvesítsd meg, hogy a virágok a lehető leghosszabb ideig kitartsanak.

További tippek a koszorú elkészítéséhez:

• A koszorút gallyakkal, ágakkal, páfrányokkal és zuzmóval is díszítheted, de néhány szál kalász is jól mutat benne. A felhasznált növények az évszaktól és a stílustól is függenek.

• Ne félj kísérletezni! Ha nincs élő virágod, nyugodtan használhatsz minőségi művirágokat is!

• Milyen virágok alkalmasak még a koszorúra? Próbálkozz azzal, ami virágzik. Például egy orgona koszorú is jó pár napig díszíti majd az ajtót, és a levendula is tökéletes, csak vigyázz le ne essen.

• Ha színes boglárkát választasz, nyugodtan hagyd megszáradni a koszorún, mert úgy is jól mutat. Az ajtódíszre ezenkívül rózsát és egy séta során gyűjtött lóherét is tehetsz.

• Rendszeresen készítesz koszorúkat? Akkor mindenképpen nézd meg korábbi, téli koszorús cikkünket is, ahol további tippeket kapsz arról, hogy mit és hogyan használj, és hogyan készíts koszorúalapot.