Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Hogyan tarts szobanövényeket akár a legapróbb helyen?

Imádod a szobanövényeket, de kicsi a lakásod és az erkély is, és minden hely foglalt már? Akkor itt az idő hogy függőlegesen terjeszkedj, és hozd létre álmaid zöldellő dzsungelét. Megmutatjuk a tökéletes megoldásokat, és nem is kell hozzá más, mint néhány praktikus kiegészítő.

Plusz tér fali kaspókkal

Ha kevés helyed van, tegyél szobanövényeket a falra. Jó megoldás erre a fali kaspó, de polcra, vagy egész polcrendszerre is pakolhatod a zöldeket!

Ha az erkélyre teszel polcot, erősítsd rá a kaspókat, nehogy egy erősebb széllökés levigye őket.

Fali kaspó: Végtelen lehetőségek tárháza

A legkisebb garzonban is rengeteg szobanövény elfér, ha a plafonra lógatod őket. A makramé virágtartók nagyon népszerűek, és bohém hangulatot visznek a belső térbe. Egy gombolyag madzagból te is készíthetsz magadnak ilyet.

A magasabb kaspókban különösen jól mutatnak az olyan növények, mint a filodendron vagy a borostyán, hiszen ezek növekedéséhez sok helyre van szükség.

A kokedamák csodaszépek, csak ne felejtsd el rendszeresen átnedvesíteni őket! Alternatív megoldásként egy mesterséges darabot is választhatsz, mely szép marad akkor is, ha elfelejtesz gondoskodni róla.

Különös megoldások

Tegyél egy régi ruhaállványt a falhoz, és akassz rá függőkaspókat! Egy nagyobb, polcos ruhaállvány különösen jól mutat virágokkal megpakolva!

Fali fogasokkal és polcokkal is egyedi szobanövény rendszereket telepíthetsz otthonodba. Kombináld őket szabadon, és vigyél eredetiséget az életedbe!

Tipp:

Ha állófogasra akasztod a növényeket, győződj meg róla, hogy elég stabil-e, és egyenletesen oszlik-e el a súly rajta.

Ha kisgyermekek és háziállatok is élnek a háztartásban, inkább falra rögzített fogasra vagy polcra pakold a növényeket!

A mennyiség ereje

A szobanövények szuperül mutatnak csoportban, ezért tegyél több, különféle növényfajtákkal beültetett kaspót egymás mellé. Nagyon jól mutat, ha különböző magasságokba akasztod fel őket.

Tippekre vágysz a stílusos kerti kiegészítőkhöz? Inspirálódj velünk!