Bonami-napok: akár 40% kedvezmény | Meghosszabbítva →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Tányérok

Szűrők és rendezés
Bonami napok
Szín
Anyag
Tányér típusa
Újdonságok
Szűrők és rendezés
155 termékből 48 lett látható

Hogyan válassz tányért?

Azt mondják, hogy a szemünkkel is eszünk. Így ahhoz, hogy még jobban essenek a falatok, válassz olyan tányérokat, amik nemcsak praktikusak, hanem szépek is.

Ha bizonytalan vagy a választásban, szerezz be olyan színű darabokat, amelyek árnyalata jól illik konyhád és étkeződ berendezéséhez. A tányérokat hozzájuk passzoló evőeszközökkel is feldobhatod. Az olyan színek, mint a piros, arany vagy fekete, jól illenek az aranyszínű evőeszközökhöz. Az ezüst evőeszközök pedig a fehér, kék vagy szürke tányérok mellett mutatnak igazán jól. A terítékhez illő tányérok harmóniát sugároznak.

Étkészletek és különálló darabok

Kínálatunkban találsz többek között:

TIPP: A legtöbb tányért mikrohullámú sütőbe is teheted. Ha ez a funkció kulcsfontosságú számodra, akkor a Szűrőknél a Használati utasítás résznél rákereshetsz kifejezetten ezekre a típusú tányérokra.

Ha egy új háztartást rendezel be, vagy a régi tányérokat szeretnéd újakra cserélni,jól jönnek a komplett étkészletek. Választhatsz ünnepi használatra szánt luxus darabokat, és a mindennapokba illő klasszikus tányérkészleteket is.

Jó tudni: A étkészletek általában 18 darabból állnak (6 lapostányér, 6 mélytányér és 6 desszertes tányér). Az utóbbi években azonban kisebb darabszámú készletek is kaphatók - például gyakori a 4 lapostányérból álló szett. A klasszikus leveses tányérok egy részét mélyebb tálak vannak.

 

Kerámia, porcelán vagy kerámia tányérok?

Ha szeretnéd, hogy a kiválasztott darab vagy étkészlet maximálisan megfeleljen az igényeidnek, az esztétikum mellett figyelj arra is, hogy milyen anyagból készülnek a kiszemelt darabok.

A porcelántányérok elegánsak, mégis igazán sokoldalúak. Ellenállnak az ütéseknek és a nagy hőmérséklet-különbségeknek. Emellett mosogatógépben moshatóak és mikrohullámú sütőbe is teheted őket. Megfelelnek a szigorú higiéniai előírásoknak is, ez a kerámiánál alacsonyabb vízfelvételüknek köszönhető. A porcelántányérok változatos festett vagy nyomott díszítéssel kaphatók.

A kerámiatányérok egy kicsit specifikusabbak. Szilárdak, de törékenyebbek. Alacsony hővezető képesség jellemzi őket. Ez azt jelenti, hogy eltart egy ideig, amíg felmelegednek, de utána viszont tovább tartják a meleget. Tökéletesen ellenállnak a gyors hőmérséklet-változásoknak és a magas hőmérsékleteknek is. Mázzal lekezelve nedvességállók.

Az agyagkerámia tányérok tartósak, könnyen moshatók és sokáig melegek maradnak. Ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek és a porcelánhoz hasonló szilárdságúak. Az agyagkerámia alapvetően egy továbbfejlesztett kerámia, annál jobb tulajdonságokkal. Praktikuma mellett ezek a tányérok rendkívül elegánsak és trendik. Mindez némileg magasabb árkategóriába pozícionálja őket.

Az üvegtányérok sérülékenyebbek, mint a fent említett anyagok. Ez azonban mindig az adott üvegtípustól függ. A főzőüveg például nagyon alacsony és magas hőmérsékleteket is elvisel, és alkalmas mosogatógépben és mikrohullámú sütőben való használatra is.


Milyen más anyagokból készült tányérok kaphatók a Bonamiban?

  • Bambusz és fa tányérok
  • Műanyagtányérok
  • Papírtányérok - az egyszer használatos terítékek kategóriájában
  • Fémtányérok - rozsdamentes acél, ón, zománc

A mesefigurás gyerektányérok évtizedek óta segítenek meghozni a kicsik kedvét az evéshez. Az utóbbi időben azonban bővült a kínálat. A Bonamiban például olyan osztott tányért is vásárolhatsz csemetédnek, ami megakadályozza, hogy összekeveredjenek az egyes finomságok. Emellett bájos fatányérokat, rajzfilmfigurás porcelán- és agyagkerámia tányérokat, továbbá törésálló szilikontányérokat is találsz kínálatunkban.