Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés4 000 Ft nekedKosár
FőoldalKategóriákKonyha és étkezőTálalásAsztalterítékAsztalterítékTányérok

Tányérok

Szűrők és rendezés
Szín
Anyaga
Tányér típusa
raktáron
Kedvezmények
Újdonságok
Szűrők és rendezés
213 termékből 48 lett látható

Hogyan válassz tányért?

Azt mondják, hogy a szemünkkel is eszünk. Így ahhoz, hogy még jobban essenek a falatok, válassz olyan tányérokat, amik nemcsak praktikusak, hanem szépek is.

Ha bizonytalan vagy a választásban, szerezz be olyan színű darabokat, amelyek árnyalata jól illik konyhád és étkeződ berendezéséhez. A tányérokat hozzájuk passzoló evőeszközökkel is feldobhatod. Az olyan színek, mint a piros, arany vagy fekete, jól illenek az aranyszínű evőeszközökhöz. Az ezüst evőeszközök pedig a fehér, kék vagy szürke tányérok mellett mutatnak igazán jól. A terítékhez illő tányérok harmóniát sugároznak.

Étkészletek és különálló darabok

Kínálatunkban találsz többek között:

TIPP: A legtöbb tányért mikrohullámú sütőbe is teheted. Ha ez a funkció kulcsfontosságú számodra, akkor a Szűrőknél a Használati utasítás résznél rákereshetsz kifejezetten ezekre a típusú tányérokra.

Ha egy új háztartást rendezel be, vagy a régi tányérokat szeretnéd újakra cserélni,jól jönnek a komplett étkészletek. Választhatsz ünnepi használatra szánt luxus darabokat, és a mindennapokba illő klasszikus tányérkészleteket is.

Jó tudni: A étkészletek általában 18 darabból állnak (6 lapostányér, 6 mélytányér és 6 desszertes tányér). Az utóbbi években azonban kisebb darabszámú készletek is kaphatók - például gyakori a 4 lapostányérból álló szett. A klasszikus leveses tányérok egy részét mélyebb tálak vannak.

 

Kerámia, porcelán vagy kerámia tányérok?

Ha szeretnéd, hogy a kiválasztott darab vagy étkészlet maximálisan megfeleljen az igényeidnek, az esztétikum mellett figyelj arra is, hogy milyen anyagból készülnek a kiszemelt darabok.

A porcelántányérok elegánsak, mégis igazán sokoldalúak. Ellenállnak az ütéseknek és a nagy hőmérséklet-különbségeknek. Emellett mosogatógépben moshatóak és mikrohullámú sütőbe is teheted őket. Megfelelnek a szigorú higiéniai előírásoknak is, ez a kerámiánál alacsonyabb vízfelvételüknek köszönhető. A porcelántányérok változatos festett vagy nyomott díszítéssel kaphatók.

A kerámiatányérok egy kicsit specifikusabbak. Szilárdak, de törékenyebbek. Alacsony hővezető képesség jellemzi őket. Ez azt jelenti, hogy eltart egy ideig, amíg felmelegednek, de utána viszont tovább tartják a meleget. Tökéletesen ellenállnak a gyors hőmérséklet-változásoknak és a magas hőmérsékleteknek is. Mázzal lekezelve nedvességállók.

Az agyagkerámia tányérok tartósak, könnyen moshatók és sokáig melegek maradnak. Ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek és a porcelánhoz hasonló szilárdságúak. Az agyagkerámia alapvetően egy továbbfejlesztett kerámia, annál jobb tulajdonságokkal. Praktikuma mellett ezek a tányérok rendkívül elegánsak és trendik. Mindez némileg magasabb árkategóriába pozícionálja őket.

Az üvegtányérok sérülékenyebbek, mint a fent említett anyagok. Ez azonban mindig az adott üvegtípustól függ. A főzőüveg például nagyon alacsony és magas hőmérsékleteket is elvisel, és alkalmas mosogatógépben és mikrohullámú sütőben való használatra is.


Milyen más anyagokból készült tányérok kaphatók a Bonamiban?

  • Bambusz és fa tányérok
  • Műanyagtányérok
  • Papírtányérok - az egyszer használatos terítékek kategóriájában
  • Fémtányérok - rozsdamentes acél, ón, zománc

A mesefigurás gyerektányérok évtizedek óta segítenek meghozni a kicsik kedvét az evéshez. Az utóbbi időben azonban bővült a kínálat. A Bonamiban például olyan osztott tányért is vásárolhatsz csemetédnek, ami megakadályozza, hogy összekeveredjenek az egyes finomságok. Emellett bájos fatányérokat, rajzfilmfigurás porcelán- és agyagkerámia tányérokat, továbbá törésálló szilikontányérokat is találsz kínálatunkban.