Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Tippek és trükkök, hogyan világítsd be a helyiségeket

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Nem kell fénytervezőnek vagy az optikai csalódások mesterének lenned ahhoz, hogy lenyűgöző hangulatot teremts otthon. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a megfelelő lámpatestet és bevetsz néhány trükköt!

Inspirálódj tippjeinkből, és lesd el a hatékony világítás praktikáit!

1

A tökéletes lámpabúra

A búra befolyásolja a fény mennyiségét, aminek köszönhetően lenyűgöző hatásokat lehet elérni. Míg a szövet vagy a papír halvány világítást, a fém irányított fénysugarakat hoz létre. Ha pedig fonott vagy perforált búrát választasz, szép mintákat láthatsz majd a falakon.

Tipp:
Bár a csillárok elsőre monumentálisnak tűnhetnek, egy minimalista búrával azonban játékos kiegészítővé válnak, amik dinamizmust és elegáns megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

Az egyszerűség szépsége

Az olyan egyszerű darabok, mint például a függő izzók jól mutatnak az ipari stílusú belső terekben. Ne feledd azonban, hogy búra nélkül az erős izzók zavarhatják a szemet!

Találd meg az egyensúlyt!

Ha a csillár dominál, akkor a helyiség többi lámpája legyen kevésbé figyelemfelkeltő. Válassz inkább visszafogottabb designt!

2

A forma jelentősége

A henger alakú lámpabúrán szinte minden minta jól mutat. A kúp formához viszont nem illik a vonalas minta. Ha a lámpa vagy a csillár a fő fényforrás, akkor válassz olyan búrát, ami kellően átengedi a fényt - lehetőleg papírt vagy világos szövetet.

A hatás kedvéért

Ha hangulatvilágítást szeretnél, válassz színezett üveg vagy perforált búrát, ami este érdekes kontrasztot hoz létre a falon.

A megfelelő méret

A csillár átmérőjének méretét a helyiséghez igazítva válaszd ki! Az asztal vagy kisebb helyek felett elegendő a 30 cm, nagyobb terek esetén 40-50 cm.

3

Ne becsüld alá a színeket!

Az élénk színek és a csillogó szerkezetek visszatükrözik a fényt, ezért inkább a kisebb belső terekben ideálisak, ahol légiességet kölcsönöznek a szobának. A sötét és matt színek viszont elnyelik a fényt, így az ilyen helyiségekben szükségesebb az intenzívebb világítás.

4

Meleg vagy hideg fény

A fény erőssége nagyban befolyásolja azt, hogyan érezzük magunkat egy szobában. A meleg, tompa fény megnyugtat és ellazít, ezért a hálószobába vagy a nappaliba kifejezetten jól jön akkor, amikor pihenni szeretnénk. A fénycsövek és a LED-es izzók hideg fénye viszont képes motiválni, amit az asztali lámpa esetében fogsz igazán értékelni.

Meleg fény - meleg fehér
2 800 – 3 300 kelvin
Hűvösebb fehér tónus - fehér
5 000 – 6 000 kelvin
Nappali fény
5 000 - 7 000 kelvin

5

Növeld optikailag a belső teret!

Ha szeretnéd, hogy nagyobb legyen szoba, használj fali lámpákat! Elforgatva őket világosabbá teheted az egész belső teret, így az optikai nagyobb nak tűnik. Népszerű trükk, ha a fényt közvetlenül a mennyezetre irányítod.

Fedezd fel összes lámpánkat!