Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Őszi DIY barkácstipp: Készíts velünk gallyakból kaspót!

Barbora Bláhová · 2021. szeptember 30.

Nincs kedved csúnya, műanyag virágcserepeket nézegetni az erkélyen vagy a teraszon? Kis ügyességgel és szinte nulla költséggel gyönyörű új köntöst adhatsz nekik!

Amire szükséged lesz:

A kaspó elkészítéséhez készítsd elő az alábbiakat!
• egyenes gallyak (próbálj meg már lehullott ágakat összegyűjteni),
• műanyag virágcserép,
• juta anyag,
• juta zsinór,
• ragasztópisztoly vagy erős univerzális ragasztó,
• papír, olló,
• metszőolló

Hogyan készíts kaspót természetes anyagokból?

1. A juta anyagból vágj egy akkora csíkot, ami befedi a virágcserép oldalát, és egy kicsit túlnyúlik rajta.

2. A túlnyúló részt hajtsd be, és ragaszd a cserép belső felületéhez.

3. Vágd a gallyakat kissé hosszabbra, mint a cserép magassága. Ha a lazább, kissé rusztikus stílus tetszik, akkor nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy pont egyforma hosszúak legyenek az ágak.

4. Vágj 4 olyan madzagot a juta zsinórból, amiknek hossza mintegy négyszerese a cserép legnagyobb kerületének. A gallyakat kötözd össze mindkét végüknél 2-2 madzaggal, úgy hogy minden gally előtt és után kötsz csomót.

5. Fontos, hogy ne hagyj ki réseket a gallyak között, és ha eltérő hosszúságúak az ágaid, az egyik oldalon egy síkban legyenek (ez a rész lesz a cserép aljánál).

6. Amikor az összes gallyat összekötötted, kösd össze az elsőt is az utolsóval. A maradék zsinórt levághatod, vagy masnit is köthetsz belőle.

7. Kombináld bátran a kaspót más természetes anyagokkal. Az erkélyen és a teraszon jól mutat például ez a Compactor bambusz lámpás.

Egy másik változat: Ha világosabb dekorációt szeretnél, lefejtheted a kérget a gallyakról, és a jutazsinór helyett raffiát is használhatsz.

Az útmutatót Barbora Bláhová készítette el számunkra. Munkáit megtalálod a Hometure Instagram oldalon.