15% kedvezmény a MINUSZ15 kóddal | Már csak ma éjfélig →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

7 ok, amiért szeretjük a lenvászont

Évezredek óta csak dicsérik kivételes tulajdonságai miatt. Az ókori egyiptomiak azért viselték, hogy megvédjék magukat a sivatagi hőségtől, az európai lentermesztők által szőtt ágyneműket pedig olyan nagyra becsülték, hogy gyakran családi örökségként adták tovább.

A lenvászon gyártása sok lépést és gondos kezelést igényel. Az eredmény viszont egy tartós és kiváló minőségű természetes szövet, ami nem csak a történelemben, de a hálószobában is kiérdemelte a helyét. Miért gondoljuk így? Olvass tovább és szeress bele te is ebbe az időtlen anyagba!

Természetes

A len ágynemű titka, hogy elképesztően stílusosan néz ki az ágyon, még sincs tökéletesen elrendezve. Ennek a természetes gyűrődés az oka, ami a lennek köszönhető. Ebből is látszik, hogy valóban organikus anyagról beszélünk.

Fenntartható

A len a legerősebb természetes rost a világon, akár 30%-kal tartósabb a pamutnál. Megfelelő karbantartással és gondozással biztos lehetsz benne, hogy évtizedekig hű társad lesz a hálószobában.

Antibakteriális tulajdonságok

A len ágynemű nagy kedvenc az allergiások és az asztmások körében, hiszen hatékonyan veszi fel a harcot a baktériumok elleni küzdelemben. Ellenáll a penésznek, a pollennek, a pornak és természetes módon taszítja a rovarokat. Így nem csak a bőrre van pozitív hatással, de nem is kell olyan gyakran mosni, mint a pamut lepedőt.

Télen fűt, nyáron hűt

A len ágynemű egész évben ideális választás. Kellemesen lehűl, így remek választás azok számára, akik forró nyári éjszakákon is szeretnek betakarózni. Ugyanakkor természetes szigetelőként is működik, ennek köszönhetően télen jó melegen tart.

Nedvszívó képesség

A len akár 20% nedvességet is képes magába szívni, kellemes hűs érzést adva a bőrnek alváas közben. Emellett a szagokat is elnyeli, így tovább marad illatosabb más anyagoknál.

Idővel csak még puhább lesz

A len természet apró csínye, így ne tévesszen meg az anyag kezdeti keménysége! Az ágynemű minden mosásnál puhábbá és rugalmasabbá válik, más anyagokhoz képest pedig évről évre csak szebb lesz.

Könnyű karbantartás

A bonyolult karbantartás miatt sem kell aggódnod, de fontos, hogy mindig kövesd az adott márka utasításait! Általában a lenvászont kifordítva, kíméletes programmal és lehetőleg szappan alapú mosószerrel mossák. Kezdetben ajánlott hidegebb vízben mosni, a következő alkalommal viszont már nyugodtan lehet a szokásos 40 - 60 °C-on. Száríthatod és vasalhatod is, az utóbbit gőzöléssel gyorsíthatod.