Karácsony előtti kiárusítás: 20% és még nagyobb kedvezmények | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Vendégségben a Bonami: Egy bohém stílusú tetőtéri lakás

A több egyszerűen több. Ez nemcsak a fiatal család temperamentumára, hanem az otthonukra is igaz. Tükrözi energiájukat, kipihentségüket és utazás iránti szenvedélyüket.

Kukkants be Nikol Moravcová műsorvezető és influencer atipikus tetőtéri lakásába, és inspirálódj a bohém lakberendezésre vonatkozó tippjeiből!

Helyszín
Prága

Helyiségek száma
2+kk

Lakás mérete terasszal együtt
65 m²

Hány éve laksz itt és mennyi idő alatt rendezkedtél be?

Majdnem hét éve élünk itt, és ez idő alatt a lakás több változáson is átesett. A legjelentősebb az volt, hogy gyerekszobává alakítottuk a hálószobánkat, amit a konyhával összekötött nappaliba költöztettünk.

Hogyan nyerte el a tetszéseteket ez a hely?

Mivel nem főzök, a gasztronómia győzött meg. A városrész megfelelő - a két nagy park minden szülő és kutyatulajdonos álma. Maga a lakás pedig elsősorban tetőtéri jellegével, a sok fénnyel és a nagy terasszal, gyönyörű kilátással győzött meg minket.

A nappaliban egy étkezős konyha és egy hálószoba is található.

Hogyan jellemeznéd otthonod?

Bohém. Hangulatos, jellegzetes, tele van fa- és egyéb természetes anyagokkal. Vendégeinktől gyakran halljuk, hogy a lakás nagyon jól tükrözi a karakterünket. Különösen az enyémet, mert a "több az több" mottót követem. Még a falak is tele vannak fotókkal és képekkel.

A férjem zenél, kislányunk énekel, én pedig táncolok hozzá. Ez a mi otthonunk.

Mi jut eszedbe, ha azt mondod, otthon?

Zongora és kanapé. A férjem zenél, kislányunk énekel, én pedig táncolok hozzá. Ez a mi otthonunk. Néha házimozizunk is.

A kanapé a tetőtéri enteriőr középpontja.

A tömörfa és a visszafogott színek megteremtik az alapot a feltűnőbb kiegészítőkkel való kombináláshoz.

Mi vezérelt az egyes darabok kiválasztásakor?

Minél idősebb leszek, annál inkább vonz a természet. Ezért fokozatosan megszabadultunk a műanyag és üveg bútorok nagyjától, és mindent a barna és a bézs meleg árnyalataira hangolunk. Több virágot is beszereztünk. Csak azt nem tudom garantálni, hogy túlélik a gondozásomat. (nevet)

Az a típus vagy, akinek szüksége van olyan tárgyakra a lakásban, amelyekhez érzelmileg kötődik?

Ez nagyon sokat számít nekem. Gyakran hozunk haza dolgokat az utazásainkról, vagy ajándékba kapjuk őket. Másrészt szeretem az új darabokat is, amelyekből újból megírhatok egy történetet. Például antik darabokat is használok. De nem hinném, hogy mondjuk egy szobrot, lámpát, kanapét vagy egy szőnyeget beszereznék használtan.

Mi a legkedvesebb emléked az otthonodról?

Kétségkívül a terhességem bejelentése. A pozitív tesztet egy pohárba tettem, amire az volt írva, hogy Best Wednesday Ever. Aztán a Sunday Night Live Show műsorom forgatásának élménye is, ahol minden vasárnap egy híresség volt a vendégem, és egy órán keresztül beszélgettünk a kanapén, élő Instagram-közvetítéssel.

Utazási szuvenírek, díszek és hangszerek járulnak hozzá a hangulatos és személyes enteriőrhöz.

Így rendezz be egy bohém stílusú nappalit

 • Először is határozz meg egy színpalettát, amelyet kövess a bútorok és kiegészítők kiválasztásakor is. Az olyan meleg, tompított árnyalatok, mint a terrakotta, a homokszín és a barna megfelelőek.
 • Az anyagok esetében keress olyan színeket, amelyek lágyak és melegek. Aranyozott vagy réz kiegészítőkkel egy kis keleti luxust vihetsz a belső térbe.
 • Meríts ihletet a keleti enteriőrökből, és építs be különféle puffokat vagy fonott székeket a nappalidba.
 • Használj sok szőnyeget. A keleti vagy juta szőnyegek ideálisak. Ne fukarkodj a színes hímzésekkel és etno motívumokkal díszített párnákkal sem.
 • Ha dekorációról van szó, ne ragaszkodj a tökéletességükhöz, épp ellenkezőleg. Bármi, ami kézművesnek tűnik jó lesz. A szabálytalan formájú kerámiavázák vagy szobrocskák, illetve a fakeretbe foglalt tükrök kiemelik a bohém hangulatot.
 • Bátran tedd ki az utazásaidon szerzett emléktárgyakat, különféle hangszereket és bakelitlemezeket is.

A panelfalak segítettek vizuálisan elhatárolni a hálószoba területét.

Milyen színeket, textúrákat és anyagokat használsz szívesen és miért?

A bézs összes árnyalata jöhet. Ezért van annyi fa és természetes anyag a lakásban. Hétköznapokon szinte egyáltalán nem hordok feketét, de a belső terekben szeretem. Ipari jelleget kölcsönöz, ami kellemes kontrasztot alkot a bohém stílussal.

Hogyan változott otthonod berendezése, ahogy gyarapodott a család?

Kislányunk hosszú ideig a hálószobában volt velünk. Hároméves koráig a kiságya közvetlenül a mi ágyunk mellett volt. De csak nemrég - ahelyett, hogy sikertelenül kerestünk volna egy nagyobb lakást - döntöttünk úgy, hogy szerzünk egy futont a nappaliba, hogy egy különleges hálószoba részt alakítsunk ki.

Miben kérted a Bonami segítségét?

Veronika, a Bonami designerje sokat segített. Hasonló ízlése megkönnyítette a tervezési folyamatot. Megbeszéltük közös elképzeléseinket, és együtt alakítottuk ki az eredményt. Nagyszerű dolog, hogy profitól kaptunk visszajelzést, és biztosak lehettünk abban, hogy ez volt a lehető legjobb megoldás.

A színek és anyagok kombinációja Nikol lakásának belső terében.

A színek és anyagok kombinációja Nikol lakásának belső terében.

Mi adta a legnagyobb kihívást?

A tér. A lakásunk elég kicsi három ember és egy kutya számára. Ezért nem csak esztétikailag, hanem praktikusan is kellett gondolkodnunk. Azzal, hogy az ágyat a nappaliba költöztettük, néhány kompromisszumot kellett kötnünk, például le kellett mondanunk a teraszra vezető két bejárat egyikéről.

Ha korlátlan költségvetéssel rendelkeznél, mit szereznél be a lakásodba?

Egy függőágyat és egy hatalmas ruhásszekrényt.

Ezzel szemben, ha csak 300 000 forintod lenne a nappalid berendezésére, mibe fektetnél? Min spórolnál?

Egyértelműen egy kanapéba fektetnék be. Amikor egyedül éltem, nem volt kanapém. Ez még fontosabbá teszi a dolgot. Most már tudom, hogy szinte minden otthonban egyértelműen ez a leggyakrabban használt bútordarab, és hogy érdemes beruházni egy jó ülőalkalmatosságba.

Nikol számára az étkezőasztal az együttlét és a családjával töltött szabadidő szimbóluma.

A kiegészítők kiválasztásában is nagy szerepet játszanak a természetes anyagok.

Van kedvenced?

Az asztalunk. Minden nap összeülünk és együtt reggelizünk, vacsorázunk. Továbbá Viola kis házikó alakú ágyát is imádom. Olyan, mintha az ő királysága lenne.

Minden egyes új gyertyának, párnának vagy virágnak megfelelő helyet találni határozottan szórakoztatóbb számomra, mint a portörlés.

Mi a kedvenc otthoni tevékenységed?

Nem nagy meglepetés - a belsőépítészeti tuning. Minden egyes új gyertyának, párnának vagy virágnak megfelelő helyet megtalálni határozottan szórakoztatóbb számomra, mint a portörlés. De például a porszívózást élvezem. De tényleg. Ez egy pihentető tevékenység számomra. Viszont vasalásra kényszeríteni senki nem képes. (nevet)

Az atipikus tetőtéri térhez egy speciálisan átalakított konyhára is szükség volt.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik hasonló lakással rendelkeznek?

Azt, hogy egy kétszobás lakásban is lehet kényelmesen élni a gyerek hároméves koráig. Persze ez egyfajta kompromisszum, de őszintén - Viola a nappaliban játszik a legtöbbet, ahol mindannyian együtt vagyunk. Meglátjuk, meddig lesz fenntartható ez a megoldás, de egyelőre mindenkinek megfelel.

Mi tesz téged a legboldogabbá otthon?

Amikor rend van (nevet).

Hogyan készülsz egy látogató érkezésére?

Nem főzök inkább semmit, mert az tragikus lehet (nevet). De a saláták, gaucamole, humusz és egyéb diós dolgok elkészítésében jó vagyok. Amiben még jobb vagyok, az az italok. (nevet) A hűtőnkben mindig van egy üveg hideg prosecco vagy bor a látogatók számára.

A házikó alakú ágy aranyos megjelenésű és rengeteg tárolóhelyet kínál.

Viola szobáját Nikol fehér és visszafogott rózsaszínben rendezte be.

Van valami, ami minden költözéskor veled megy?

A lámpa Baliról. Kb. 15 éves lehet. Így is néz ki, és ezért a teraszon van. A mai napig emlékszem, mennyire vágytam rá, és a motoromon szállítottam a szállásunkra. A probléma akkor jött, amikor nem fért be a csomagtartóba. De túlélte a hazautat, és most velem van az ötödik lakásomban.

Amikor új lakást kerestünk, rájöttem, hogy nekem nem annyira kádra vagy gardróbra van szükségem, hanem inkább egy teraszra.

Mi az, ami semmiképp nem hiányozhat az otthonodból?

A terasz. Amikor új lakást kerestünk, rájöttem, hogy nekem nem annyira kádra vagy gardróbra van szükségem, hanem inkább teraszra. Imádom a kilátást. Ugyanakkor a magas emelet a magánéletet is biztosítja számomra.

A kültéri párnák és egy szőnyeg a hétköznapi raklapokból kényelmes pihenőhelyet varázsoltak.

Így alakíts ki egy bohém stílusú teraszt

 • A pihenőterület alapja az ülőfelület. Egy kis erkélyen az egyszerű, összecsukható székek és egy asztal vagy egy párnákkal kiegészített raklap jó lesz, egy nagyobb teraszon vagy kertben azonban megengedhetsz magadnak egy rattan kerti kanapét és foteleket is.
 • Egészítsd ki kültéri szőnyeggel. Nemcsak jelentősen hangulatosabbá teszi a sarkot, de extra ülőhelyet is biztosít.
 • Párnákból sosem lehet elég. Éppen ezért a teraszon sem szabad spórolni velük. Csak olyan kültéri párnákat válassz, amelyek időjárásállók.
 • Az ülőalkalmatosságokat egészítsd ki geometrikus mintákkal ellátott takarókkal. A takarók a hűvös estéken is jól jönnek.
 • A lámpásokat és kültéri füzéreket sem szabad kihagynod. Egyedi hangulatot kölcsönöznek a nyári estéknek.
 • Adj hozzá terrakotta vagy kerámia cserepekben elhelyezett növényeket. Minél több, annál jobb. Hozz létre velük egy privát dzsungelt, hogy felfrissülj a forró napokon.

A patina illik a bohém stílushoz, és növeli annak hitelességét.

A növények segítenek a trópusi napokon is kellemes klímát teremteni.

Honnan merítesz inspirációt?

Az Instagramról. Mostanában rengeteg bohém enteriőrt és érdekes lakberendezési tippeket találok rajta.

Mit nem szabad kihagyni a pihenésből?

Zene, hangulatos világítás és egy meleg takaró.

Nikol tippjei a bohém lakberendezéshez

 • Kombináld a régit az újjal. Használj szuveníreket és másodkézből szerzett dolgokat.
 • Játssz a színekkel. Használj elsősorban földes árnyalatokat, kiegészítve egy-egy feltűnőbb elemmel.
 • Ne félj designerekhez fordulni otthonod kialakításakor. Ők segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozd ki a belső térből.