Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

DIY: Kültéri konyha

Sok időt töltesz a szabadban, imádsz a kertben grillezni és vendégül látni a családod? Nézd végig útmutatónkat és építs egy olyan kültéri konyhát, ami egész évben biztosítja a meghitt hangulatot a pergola alatt vagy a teraszon.
Építsd meg saját kültéri konyhádat - kombináld az olyan anyagokat, mint a beton, a kő és a fa.

Építsd meg saját kültéri konyhádat - kombináld az olyan anyagokat, mint a beton, a kő és a fa.

Mire lesz szükséged egy kültéri konyhához?

Mielőtt elkezdenéd megtervezni a konyhát, mérj le és rajzolj fel mindent papírra. Így pontosan tudni fogod, hogy mennyi anyagra van szükséged.

Válaszd ki az anyagokat is: mi raklapokat, lucfenyőfát vagy rétegelt lemezt ajánlunk, amek víztaszítóak lesznek. Ezek mind megfizethető anyagok, amiket a barkácsboltban beszerezhetsz. Szeretnél pénzt megtakarítani? Nézz szét az online használtruha-boltokban is, ahol az emberek a felesleget az ár töredékéért árulják.

A helyiség helyes elrendezése

Gondold át, mekkora munkaterületre van szükséged az ételkészítéshez - mi legalább 1,8 métert ajánlunk, körülbelül 65 cm-es konyhai szélességgel. A magasságot is igazítsd a saját igényeidhez, mérd meg például az otthoni konyha magasságát - általában körülbelül 190 cm.
Könnyedén megépítheted ezt a konyhát - lásd az alábbi rajzot

Könnyedén megépítheted ezt a konyhát - lásd az alábbi rajzot

Kültéri konyha a teraszon

Kültéri konyha a teraszon

Minden, ami a kültéri konyhához kell

 • A konyha alapjához szerezz be néhány négyzet alakú fát mindössze 5x5 cm-es méretekkel.
 • Az oldalakhoz vékonyabb léceket használj ugyanebből az anyagból.
 • A hátsó oldal ideális esetben fából készült deszkából készül. Praktikusabb lesz, és a deszkára akasztókat csavarozhatsz a konyhai eszközök felakasztásához.
 • A munkalapot vízkárosodás ellen kezelt fából, vagy például vízálló rétegelt lemezből készítsd, ami olcsó és könnyen cserélhető, ha egyszer elhasználódik.
 • Az ajtókkal nem kell, hogy gond legyen. A szekrények szépen néznek ki nyitva is. Ha el akarod rejteni az edényeket, varrj néhány szövetfüggönyt.
 • Részletes rajz a kültéri konyha elkészítéséhez

  Részletes rajz a kültéri konyha elkészítéséhez

  Mit kell még észben tartanod, ha saját kezűleg építesz konyhát?

  Amennyiben lakásban vagy sorházban laksz, legyél tekintettel a szomszédokra. Tervezd meg konyhádat úgy, hogy a konyhádból származó füst ne jusson be a kertjükbe.

  Mi a helyzet az árammal, a vízellátással és a hulladékkal? A vizet egyszerűen megoldhatod, ha egy hagyományos tömlőt vezetsz a csaphoz. Mindent könnyedén be tudsz tárazni télre. Emellett nem kell rögtön csatornát építened, egy vödröt is elhelyezhetsz a mosogató alá, hogy felfogja a vizet, majd azzal öntözd a kertet (feltéve, hogy megfelelő tisztítószereket használsz). Az elektromos áram kihívást jelenthet, ezért fontold meg, mennyire van rá szükséged. Ideális esetben már a ház és a kert tervezésekor gondolj rá.

  További szabadtéri konyha és kerti inspiráció

 • A konyhában mindenképpen legyen füstölő, gázgrill vagy kandalló, ami lehetővé teszi, hogy a hidegebb hónapokban is használhasd a konyhát.
 • Kültéri konyha építéséhez raklapokat is használhatsz. Nézd meg, hogyan dolgozhatsz velük ebben a cikkben és készítsd el akár saját nyugágyad is.
 • Még több kerti tipp