Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Már csak éjfélig →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Egyszerű húsvéti tojás díszítések pamuttal

Iva Baltaretu · 2022 április 6.

Szeretnénk bemutatni egy újabb egyszerű húsvéti tojás díszítési módot. A díszekhez különböző színű tojásokat választottunk, amiket természetes pamut színekkel kombináltunk. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, tarts velünk és megmutatjuk, hogyan készíthetsz ízléses, húsvéti dekorációkat!

Mi kell a tojások díszítéséhez?

• Kifújt tojások - Használhatsz természetes barna, fehér, de akár világoszöld tojásokat is. Fújás előtt próbálj meg egymással szemben lyukakat készíteni, hogy könnyebben áthúzhasd rajta a tűt.
• Pamutfonal - hagyományos vagy gyöngyház típusú. A gyöngyház típusú ebben az esetben jobban megfelel, mert könnyebb vele dolgozni és nem gubancolódnak össze a szálai.
• Hosszú tű - a hagyományos varrótűk tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ha nincs otthon hosszú tű, próbáld meg hurkapálcára kötözve befűzni a pamutszálakat.

Hogyan készítsd el a húsvéti tojást?

1. Készítsd elő a hozzávalókat. A kifújt tojásokat tisztítsd meg és szárítsd meg! A legtöbb tojásokra egy piros színű kód van nyomtatva, ezeket körömlakklemosóval könnyedén eltávolíthatod.
2. Fűzd fel a pamutszálat a tűre és fűzd át a tojáson lévő lyukakon. Lehet, hogy először nehézkesen megy, de egy kis gyakorlással könnyedén elkészíthetsz több tojást is rövid idő alatt.
3. A folyamatot ismételd meg többször, amíg eléred a kívánt eredményt. Próbáld meg feszesen tartani a szálakat, hogy egyenes vonalakat készíthess a tojás felületén.
4. Végül készíts egy csomót.

Tipp: Próbálj ki más színeket, húrokat és anyagokat is! Így mindig egyedi darabokat hozhatsz létre.

Tippek húsvéti dekorációkhoz

A hagyományos húsvéti finomságok mellett idén próbálj ki valami újat is! Nézd meg, hogyan készítheted el ezt az ínycsiklandozó mohatortát, amit csokitojásokkal is díszíthetsz.

Próbálj ki több tojásdíszítési tippet. Ebben az inspirációban megtudhatod, hogyan kell viaszos húsvéti tojást vagy márványtojást készíteni.

Készítsd fel otthonod a húsvétra! A Bonaminál gyönyörű terítőket, tavaszias hangulatú vázákat és tálakat is vásárolhatsz.