Előtte-utána: Így lett hangulatos otthon egy komor házból

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

Ezúttal Margaret történetébe leshetünk be. A válás után Margaretnek vissza kellett költöznie egy olyan házba, ami nemcsak kellemetlen emlékeket őrzött, de komor hangulatot is árasztott. Inspirálódj velünk és nézd meg, hogyan vált a lakás egy hangulatos belső térré!

Visszatérés a gyerekkorba

Az ápolónőként dolgozó Margaret elvált két gyermeke apjától, Vlastimiltól, és visszaköltözött abba a házba, ahol felnőtt. Nem volt könnyű gyerekkora. Édesanyja alkoholista volt, Margaretre és testvérére csak az apja és a nagymamája vigyázott.

Margaretnek éppen az emlékei miatt nem volt könnyű visszatérni ebbe a házba, ahol sok szomorú pillanatot élt át. Éppen ezért a tervezők belevetették magukat a munkába, hogy megváltoztassák a házban uralkodó komor energiát, hogy a család megkaphassa a megérdemelt újrakezdést.

Konyha "előtte" és "utána":

Pasztell színekben pompázó hálószoba

Margaret egészen a közelmúltig a nappaliban lévő kanapén aludt. Megérdemelt volna egy saját hálószobát egy jó nagy ággyal. A szobát virágmotívumos tapéta uralja, ami púderrózsaszín kiegészítőkkel és egy karosszékkel kombinálva vidám hangulatot kölcsönöz a belső térnek.

Hálószoba "előtte" és "utána":

Egy leendő tervező szobája

Margaret 14 éves lánya, Lucie szenvedélye a rajzolás és a divattervezés. A tervezőket az ő ötletei inspirálták a dekoráció és az ágy mögötti falon lévő tapéta kiválasztásakor.

A belső tér fekete elemeit rózsaszín textil kiegészítők és dekorációk lágyítják. Ezek a színek gyönyörűen kiegészítik egymást, így a tér szokatlan, de harmonikus megjelenésű lesz.

Lányos hálószoba "előtte" és "utána":

Egy hangulatos, fiús szoba

A tervezők praktikusan rendezték be a nyolcéves Joseph számára a szobát, hogy még hosszú évekig elégedett legyen vele. A hosszú függönyök és a szép szőnyegek, amik illenek a tapétához és az ágyneműhöz, nagyban hozzájárulnak a gyerekszoba otthonosságához.

Fiús hálószoba “előtte” és “utána”:

A nagypapa szobája

Margaret apja, Vlastimil egy nagyon kicsi szobában lakik. Ezért a tervezők a színek, a bútorok és a kiegészítők tekintetében minimalisták maradtak. A kellemes tapintású szőnyeg és a hosszú függönyök szintén hozzájárultak a szoba "meleg" hangulatához.