Több mint 30 000 termék garantált karácsony előtti kiszállítással →
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Élvezd az őszi grillezést a kertben!

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Az őszi grillezésnek különleges varázsa van. Ezért nagy kár lenne az első lehulló levelek megérkeztével azonnal eltenni a grillsütőt és a kerti bútorokat. A grillezés ugyanis ősszel még élvezetesebb lehet, mint nyáron. Te is rengeteg színes és csábító őszi receptet ismersz, amiket grillen is el lehet készíteni?

Nincs grillsütőd? Semmi gond. Nem kell megvárnod a következő grillszezont! A Bonaminál kiváló minőségű grilleket szerezhetsz be, amelyekkel remek ízeket készíthetsz és melegen tarthatod az ételeket.

Grillezés gázzal

A hőmérséklet csökkenésével a gázgrillek számos előnyét használhatod ki. A szilárd tüzelőanyagokkal ellentétben a hőmérséklet egyenletesebb, így két óra grillezés után meleged lesz, anélkül, hogy állandóan fáért kellene szaladgálnod, vagy a faszenet használnod.

A gázgrillek előnye az is, hogy füstmentesek. A füst nem fog beleivódni kedvenc pulcsidba vagy a puha takaródba, ezért minden olyanba belebújhatsz a grill mellett, amiben jól érzed magad. A köztudottan kellemes hangulatot varázsoló faszén autentikus pattogásáról viszont lemaradsz, szóval csak rajtad múlik, hogy milyen grillsütőt szeretnél használni!

Időzítsd jól a grillezést

Az őszi grillezéshez elengedhetetlen a grill előmelegítése, hogy az ételek egyenletesen süljenek meg anélkül, hogy a grillrácsra ragadnának. A faszenes grillsütők esetében a grillt úgy melegítsd elő, hogy meggyújtod a parazsat, és hagyod égni, amíg szürke hamu nem borítja el. Gázgrill esetén 15 percig melegítsd elő a grillt zárt fedéllel.

Használj közvetett hőt a sütéshez, hogy megakadályozd az étel kiszáradását. Ennek használatához egyszerűen gyújts be egy vagy két égőt a gázgrillen, vagy rakj kétzónás tüzet a faszenes grillsütőn. Amint a grill felforrósodott, helyezd az ételt a grill hideg oldalára, és zárt fedéllel süsd meg.

A megfelelő grilleszközök

Mutasd meg, hogy profi vagy. Milyen grillkiegészítők legyenek a készletedben?
  • Motoros grilltű: A grill lassú és egyenletes forgása elősegíti a hús teljes felületének megpuhulását és egyenletes sütését. A legjobb, ha indirekt hőt használsz, ami nem szárítja ki a húst.
  • Grillhőmérő: A grillhőmérő nem csak ősszel elengedhetetlen. Segít ellenőrizni a hús belső hőmérsékletét, hogy az ne legyen nyers vagy ne legyen kiszáradva.
  • Pácoló fecskendő: Praktikus szerkentyű, amely még több ízt és szaftosságot ad a húsnak.
Ne feledd azt sem, hogy egy igazi grillmester nemcsak a grillezést tartja szem előtt, hanem a grill gondozását is. A tél közeledtével fektess be egy minőségi grillvédő huzatba, hogy a jég és a hó ne tegyen kárt a grillsütődben. Ha lehetséges, tárold a grillt fedett helyen vagy a garázsban.

Élvezd az őszi grillezést kellemes melegben

Hiába csiklandozzák az arcodat a napsugarak, megfázni nagyon könnyű. Viszont kár lenne idő előtt befejezni a grillezést csak azért, mert estére hidegebb lett.

Inkább bújj egy takaróba, és kortyolj el egy finom forró italt. A kültéri hősugárzók is nagyon hasznosak. Egy gázlámpa, tűzrakóhely vagy hősugárzó kellemes meleget áraszt, és így nem kell három réteg ruhában grillezned.

A megfelelő kerti világítás, legyen az akár egy fényfüzér vagy fénydekoráció, szintén segít a kellemes hangulat megteremtésében.

Mit „dobj” a grillre ősszel?

Az ősz tökéletes időszak a kiadós húsok és a szezonális zöldségek grillezésére. Az oldalas, a steak, a csirke és a sertésszelet jó választás. Próbáld ki a grillezett kukoricát, burgonyát, hagymát, a szezonális patisszont vagy a paprikát is. És mit önts a vendégeid poharaiba? Elengedhetetlen a sör, akárcsak a forró mézsör, a forró almabor vagy esetleg egy jó erős gyömbértea.