20% kedvezmény 80 000 Ft feletti rendelés esetén | Kedvezménykód: MINUSZ20 →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így rendezd át a ruhásszekrényt évszakváltáskor

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Tavasz, nyár, ősz, tél és ismét tavasz. És bár a ruhatárad egyre csak bővül, reggelente a a ruha kiválasztásánál mégis tanácstalanul állsz a szekrény előtt? Van megoldás! Nincs más dolgod, mint alaposan rendbetenni a szekrényt, és kiválogatni a szezonális ruháidat. Hogy hogyan csináld?

Meríts ihletet tippjeinkből, és tedd rendbe a ruhatárad!

Pakolj ki mindent, és rendszerezz!

Vegyél ki a szekrényből minden lengébb ruhát, és gondold át, hogy szeretnéd-e viselni őket a következő nyári szezonban. Külön halomba gyűjtsd, amelyikeket igen, és amelyikeket nem.

Ne feledkezz meg az átmeneti kabátokról és dzsekikről sem, amiket az év nagy részében hordani fogsz! A legújabb trendekért érdemes ellátogatnod a Glami weboldalára.

A jobb állapotban lévő darabokat adományozd el, vagy add el az interneten keresztül. Az elnyűtt darabokat dobd ki, vagy vágd fel őket kisebb darabokra, a takarításhoz jól jönnek majd. Így lesz hely a szekrényben az új ruháknak.

Mosd ki a nyári ruhákat!

Mielőtt elteszed a nyári ruhákat, mosd ki őket! A ruhák tárolására nagyon praktikusak a tárolódobozok és a vákuumzsákok. A becsomagolt nyári ruhákat nehezen hozzáférhető helyekre is teheted, például az ágy alatti tárolókba vagy a szekrények tetejére.

Készítsd fel az őszi ruhákat!

Készítsd fel a 'bevetésre' a melegebb ruháidat! Mosd és vasald ki őket, majd vállfára akasztva vagy gondosan összehajtva tedd őket a szekrénybe. Mutatósabb és egységesebb esztétikumot képvisel, ha a vállfák egyformák. Válassz műanyagból vagy fából készült vállfát. Ezek nem károsítják a ruhák anyagát.

Rendszerezés a szekrényben

A ruhákat rendszerezheted típus, stílus vagy szín szerint is, ez csak rajtad múlik. A leggyakrabban használt ruhákat tedd szemmagasságba. Alulra olyan holmit tegyél, amihez nem kell mindennap lehajolgatni. Ha nincs elég polc a szekrényben, akkor érdemes beszerezned pár praktikus függő rendszerezőt. A sálakhoz, kalapokhoz vagy kézitáskákhoz külön rendszerezők is kaphatók.