Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Így rendezd át a ruhásszekrényt ősszel

Az eper és a málna helyett az alma és a sütőtök szezonja van itt, a nyári koktélok helyett a forraltboré, és a lenge ruhák helyett a vastag gyapjúholmik és softshell kabátok kerülnek elő a szekrény mélyéről. Itt az ősz, így itt az idő a ruhatárad átrendezésére. Praktikus tippjeinkből megtudhatod, hogyan igazítsd könnyedén és praktikusan gardróbszekrényed az őszi szezonhoz.

1. Pakolj ki mindent, és rendszerezz!

Vegyél ki a szekrényből minden lengébb ruhát, és gondold át, hogy szeretnéd-e viselni őket a következő nyári szezonban. Külön halomba gyűjtsd, amelyikeket igen, és amelyikeket nem.

Mi legyen a régi ruhákkal?

A jobb állapotban lévő darabokat adományozd el, vagy add el az interneten keresztül. Az elnyűtt darabokat dobd ki, vagy vágd fel őket kisebb darabokra, a takarításhoz jól jönnek majd. Így lesz hely a szekrényben az új ruháknak.

2. Mosd ki a nyári ruhákat!

Mielőtt elteszed a nyári ruhákat, mosd ki őket! A ruhák tárolására nagyon praktikusak a tárolódobozok és a vákuumzsákok. A becsomagolt nyári ruhákat nehezen hozzáférhető helyekre is teheted, például az ágy alatti tárolókba vagy a szekrények tetejére.

3. Készítsd fel az őszi ruhákat!

Készítsd fel a 'bevetésre' a melegebb ruháidat! Mosd és vasald ki őket, majd vállfára akasztva vagy gondosan összehajtva tedd őket a szekrénybe. Mutatósabb és egységesebb esztétikumot képvisel, ha a vállfák egyformák. Válassz műanyagból vagy fából készült vállfát, melyek nem károsítják a ruhák anyagát.

4. Rendszerezés a szekrényben

A ruhákat rendszerezheted típus, stílus vagy szín szerint is, ez csak rajtad múlik. A leggyakrabban használt ruhákat tedd szemmagasságba. Alulra olyan holmit tegyél, amihez nem kell mindennap lehajolgatni. Ha nincs elég polc a szekrényben, akkor érdemes beszerezned pár praktikus függő rendszerezőt. A sálakhoz, kalapokhoz vagy kézitáskákhoz külön rendszerezők is kaphatók.

A fiókokban a vízszintes elrendezést javasoljuk, így átláthatóbb az egész, és mindent könnyen megtalálsz.

Tipp:

Paradox módon a legnehezebb a legkisebb holmik rendbentartása, azaz a fehérneműké és az egyéb kiegészítőké. Fiókrendszerezővel ez sem probléma többé.