Mid Season Sale | Vásárolj akár 30%-kal olcsóbban →
Tavasz otthon és a szabadban | Inspirálódj →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így tárold a karácsonyi süteményeket

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Advent idején jogos a kérdés: hogyan tárold az ünnepi sütiket úgy, hogy karácsonykor is fogyaszthatók legyenek? Hoztunk néhány tippet számodra, amikből kiderül, milyen dobozban érdemes tárolni a linzert, a mézeskalácsot, a hókiflit és a sütés nélküli sütiket.

A megfelelő dobozokkal az édességek karácsonykor is a legjobb formájukat hozzák.

Papírdobozok és zacskók a karácsonyi sütikhez

Mézeskalács, hókifli és keksz tárolására

Ezeknek a sütiknek meg kell puhulniuk, így jól jön a magasabb páratartalom. Tárolásukra ideálisak a szalvétával bélelt papírdobozok.

A legjobb, ha az erkélyen tárolod őket. Ügyelj azonban a külső hőmérsékletre! Ha esik az eső, a doboz sütiket tedd hűvös, száraz helyiségbe.

Tipp:
Az utolsó pillanatban sütsz? A mézeskalács gyorsabban megpuhul, ha a dobozba teszel egy felszeletelt almát. Az édesség azonban ne érjen hozzá!

Fém és műanyag dobozok

Sütik, töltelékes és töltetlen aprósütik tárolására

A karácsonyi fémdobozok és műanyag dobozok gondoskodnak arról, hogy a sütik még napokkal vagy akár hetekkel a sütés után is ropogjanak. Tárold az aprósütiket szobahőmérsékleten, így elkerülheted, hogy nedvessé és puhává váljanak.

A sütés nélkül készült édességeket hűtőszekrényben kell tárolni. Ehhez válassz zárható üvegeket, így a nasi nem veszi át a hűtő szagát. Tálalás előtt azonban hagyd szobahőmérsékleten egy órát pihenni a finomságot.

Üvegdobozok a gasztroajándékoknak

A cukorkákat, bonbonokat vagy dióféléket tárold üvegedényekben. Érdekes dekorációként szolgálnak a konyhában vagy az étkezőben.

Ezenkívül ideális gasztroajándékok is szeretteidnek.