Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt! Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt!
  • Minden nap új ötlet és inspiráció
  • 1 750 Ft hűségpontokban első vásárlásod után
  • Mentsd el a legjobb termékeket a Kedvencek közé
vagy
Belépés Facebook fiókkal
Figyeljük helyetted!

Termékfigyelés bekapcsolva:: A nevű termék mostantól figyelve van!

Amint újból elérhető lesz ez a termék, a(z) e-címen értesítünk Téged! Ha szeretnéd, megváltoztathatod a termék figyeléséhez kapcsolt email címet, illetve a termék figyelését is lehetőséged van deaktiválni. Megváltoztathatod a figyelmeztetéshez kapcsolt email címet.

Ok
Figyelés kikapcsolva

A termék figyelését kikapcsoltad. Ha továbbra is szeretnéd figyelemmel követni, itt tudod újra aktiválni a figyelést.

Ok

Valaki megelőzött!

Sajnáljuk, de valaki megelőzött! :-( A terméket már valaki megvette! Bekapcsolva hagyjuk a termékfigyelőt, hogy legközelebb véletlenül se maradj le róla! Amennyiben már nem szeretnéd figyelni a terméket, deaktiváld a figyelőt! deaktiválás.

Ok

Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Legszélesebb kínálat a még szebb otthonért.
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Hogyan készíts tervrajzot a teraszhoz vagy az erkélyhez?

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • MÁRCIUS 28.

A terasz vagy erkély bebútorozását tervezed, de nem tudod, hogyan láss hozzá? Fogj egy papírt és egy ceruzát, és készíts tervrajzot! Ne aggódj, közel sem olyan bonyolult, mint gondolnád! Főleg, hogy mutatunk néhány kész rajzot hozzá.

Amire szükséged lesz

• Négyzetrácsos papír, vagy az általunk készített minta
• Vonalzó
• Szögmérő
• Hegyes ceruza
• Olló


1. Modellezd egy rajzon a teret!

Ha nem szeretnél saját terv rajzolgatásával bajlódni, akkor használd az általunk készített példát az alaprajzhoz, valamint a kerti bútorok modelljeit!

2. Mérd meg a rendelkezésedre álló teret!

Készíts elő papírt, mérőszalagot, és ceruzát a jegyzeteléshez! Egy asszisztens is hasznos lehet a mérések során. Próbálj meg minden fontos adatot rögzíteni!

Mérési példa: Tegyük fel, hogy a terasz 20 x 15 m-es téglalap alakú. Csak annyit kell tenned, hogy a métereket cm-ekre konvertálod, és egy 20 x 15 cm-es téglalapot rajzolsz a négyzetrácsos papírra. Ha ezt minden objektumnál követed, a berendezés méretarányos lesz.

Ha nagyobb erkélyed vagy teraszod van, ragassz össze néhány papírt, és bővítsd ki a tervezési területet! Így a térrel és a bútorokkal 1:1 arányban dolgozhatsz.

3. Helyezd el a bútorokat az alaprajzon!

Használjuk ismét az előbb elképzelt 20 x 15 m méretű teraszunkat és az alaprajzát! Domináns elemként egy akácfából készült kerti kanapét választottunk, ahol kényelmesen elfér az egész család és vendégek is.

Ne feledd, hogy az egész alaprajzot felülről nézzük, ezért csak azokra a méretekre van szükséged, amelyek felülről láthatók - hossz, szélesség és mélység.

Nem kell jelölnöd a magasságot, de tervezéskor számolj vele! Például az ablak elé ne tegyél olyan széket, amely akadályozza a kilátást!

Kirakó a bútorokkal

A teraszhoz hasonlóan a bútorokat is méretarányosan vidd fel a papírra!

Vágd ki a megrajzolt kanapét, és tedd az alaprajzra! Miután elhelyezted a kivágott asztalokat és padokat, célszerű jegyzetelni az egyes papírdarabokra. Milyen termék? Hogy néz ki? Milyen méretei vannak a valóságban?

4. Kezdj el játszani a térrel!

Próbáld meg ötletesen felosztani a helyet - pihenésre (társalgó kanapéval, nyugányak), étkezésre (asztal és grill), és akár növénytermesztésre is elkülöníthetsz egy kis részt.

Például egy szőnyeg segíthet, hogy vizuálisan meghatározd a pihenőhely határait, vagy a kerti padot is elfordíthatod úgy, hogy az egy "folyosót" képezzen.


Amire érdemes figyelni

Ne tedd a bútorokat túl közel egymáshoz! Érdemes számolni a szekrényajtók nyitásával, és azzal is, hogy a kanapé könnyen hozzáférhető legyen.

A bútorok méretén kívül figyelj a színek és az anyagok megfelelő kombinálására! Egy korábbi cikkünkben ehhez is olvashatsz hasznos tanácsokat.

5. Élvezd az eredményt!

Láss neki az erkély vagy terasz megtervezésének! Milyen bútorokat képzeltél el?

A regisztrációval elfogadod oldalunk Adatkezelési szabályzatát.