Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan segítik az új minőségi kategóriák vásárlóinkat a választásban?

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • DECEMBER 18.

Webáruházunkban való keresgélés közben észrevehetted, hogy termékeink mellett zászlók és “basic”, “extra” és “premium” címkék tűntek fel. Ez a kis újítás azért született, hogy vásárláskor megkönnyítse a döntésed. Hogyan?

Megkérdeztük Ivettet és Kseniet, akik hónapok óta dolgoznak ezen az innovatív projekten.

Beszéljünk a weboldalon található újdonságokról! A vásárlók mostantól „basic”, „extra” és „premium” címkéket láthatnak minden egyes termék mellett. Meséljetek erről!

Ksenia: A projekt célja a különféle félreértések elkerülése és annak biztosítása volt, hogy az ügyfél tudja, mit "tart a kezében", amikor kiválaszt egy terméket, és hogy mit várhat el a tőle. Nagyon sokat segített, hogy egy kis időt eltölthettünk üzleteinkben, ahol láthattuk, mire panaszkodtak vásárlóink, és mivel voltak elégedetlenek.

Teljesen normális, hogy az ember vásárlóként nem mindenben jártas, és nem ismeri például a bútorok anyagait és szerkezetét.

Ivet: Igen, mivel az értékesítésünk olnine zajlik, így vásárlóink a fotók és az interneten található információk alapján döntenek. Előfordulhat, hogy hiányzik a valós élmény, annak ellenére, hogy üzleteinkben már sok mindent meg tudnak nézni. Teljesen normális, hogy vásárlóként az ember nem mindenben szakértő, és nem ismer például anyagokat és a bútorok szerkezetét. Ezért szakértői szemmel vizsgáltunk meg minden terméket, és 3 minőségi kategóriába soroltuk őket, hogy megkönnyítsük ügyfeleink választását.

Basic, extra, premium - honnan jött ez a három kategória?

Ivet: A Bonaminak már korábban is voltak minőségbeli elvárásai, és a vásárlók is a design bútorokkal kötötték össze a cég nevét, annak ellenére, hogy mindenki számára szeretnénk alternatívákat nyújtani az otthona berendezéséhez. Azoknak is, akik különlegességekre vágynak, és azoknak is, akik fiatalon az első lakásukat rendezik be. Néha előfordult, hogy azon az áron, amin egy alaptermék volt elérhető, a vásárló egy prémium minőséget várt.

Ksenia: Pontosan, reális elvárásokat kívántunk megfogalmazni minden egyes termékkel szemben. Véleményem szerint ez nem rossz és jó minőséget, csak rövidebb és hosszabb élettartamot jelent. Az olcsóbb anyagok gyorsabban elhasználódnak, de ez nem zavar minket annyira az első otthonunkban, hiszen eleinte fontosabb szempont a spórolás. A magasabb minőségű termékekkel pedig biztosak lehetünk abban, hogy hosszú évekig boldoggá tesznek minket.

Egyre több paraméter áll rendelkezésünkre az egyes termékekről, de laikusként még mindig nem ismerem az összes anyagot, a szövet sűrűségét és hasonló részleteket. Ezért tetszik az ötlet, hogy szakértők segítik a választásomat.

Ivet: Nagyon jó, hogy ezt mondod, mert pontosan ez volt a cél. Igyekszünk különféle kiválasztási útmutatókat készíteni, de az ügyfél gyakran szeretne gyorsan és egyszerűen választani. Így minél jobban megkönnyítjük a választást, annál jobb.

Mondanátok néhány dolgot a kategóriákról? Mit találok a basic termékek között?

Ksenia: Ezek nagyon szép termékek, amelyek megfelelnek a vásárló esztétikai elvárásainak, de nem valószínű, hogy 20 év múlva is használni fogjuk őket. Ezek a termékek megfizethetőbbek, és nagyszerűek az első lakáshoz, albérlethez, vagy annak, aki szereti gyakran megváltoztatni a berendezést az aktuális trendeknek megfelelően.

Ivet: Vannak olyan dolgok is, amelyekre az embernek szüksége van, de lehet, hogy nem tartanak sokáig. Például fürdőszobai kiegészítők, dekorációk, szezonális dolgok. A stílusok és a trendek változnak, így a lakás is.

És mit takar az extra kategória?

Ksenia: Ebből van a legtöbb az oldalon. Ez a kategória arany középút azok számára, akik valami stílusos dologra vágynak, de nem engedhetik meg maguknak, hogy drága designer darabokat vásároljanak. Hosszabb ideig tartanak, stílusosak, és emellett sok választási lehetőségem van belőlük. Ezeket a darabokat ajánljuk mindazoknak, akik esztétikus megjelenést keresnek a minőséggel kombinálva, és hajlandók fizetni érte egy kis pluszt.

És végül itt a premium kategória.

Ksenia: Az úgynevezett prémium márkák közé soroljuk azokat a termékeket, amelyek mögött nemcsak minőség és stílus, hanem történet is áll. Egy ilyen darab betölti a funkcióját, gyönyörű, és mesél a vásárló ízléséről, kifejez valamit, és ad egy kis extrát az otthonunkhoz.

Ivet: A prémium kategóriából olyasmit vásárol az ember, amire már régóta vágyott, és nem feltétlenül az aktuális trendet követi. Például egy ágy vagy más nagyobb bútor. Van otthon egy Kare fotelem. Drága volt, de a nappalim legkarakteresebb darabja, és tudom, hogy költözik majd velem.

Tehát minden kategória más életszakaszhoz passzol?

Ksenia: Nem kötném konkrét életszakaszokhoz. Amikor tudom, hogy sokat fogok dolgozni az asztalnál, kicsit bele kell invesztálnom, még akkor is, ha ez az első albérletetembe lesz. Ez fordítva is igaz. Ha rengeteg pénzem van, és megengedhetem magamnak a drága kiegészítőket, de emellett van egy 2 éves gyermekem, aki szeret filctollal firkálni, nem biztos, hogy a drágább bútorokat érdemes megvennem.

Bármely életkorban fontos lehet, hogy megengedőek legyünk magunkkal, vagy épp vissza tudjunk venni az igényeinkből.

Amikor egy barátom megkérdezte tőlem, mit kellene vásárolnia tőlünk, először is arról beszéltünk, hogy mit vár el a terméktől, hogyan akarja használni. Nem azt kérdeztem tőle, mennyit akar fizetni érte, hanem azt, hogy az asztalnál eszik és dolgozik-e, vagy csak oda bögréjét és a mobilját tartja-e ott.

A minőség meghatározásakor azt is figyelembe veszitek, hogy helyi márkáról van-e szó és hogy törekszik-e a fenntartható termelésre vagy más hozzáadott értékre?

Ivet: Így van, például a pamut szaténról tudom, hogy minőségi lesz, de vannak más tényezők is, amelyek segítenek a döntésemben. Érdekel, hogy hol készült az ágynemű, az egész gyártási folyamat, mert a minőséget befolyásolja például a szövet sűrűsége és a fonalak fésülése. Röviden, ez egy nagyon összetett kritériumrendszer, amelynek egy része mérhető, ugyanakkor a termék egészét kell néznünk.

Ksenia: Például tömör tölgyfa komódot találhatsz mindhárom kategóriában. Amikor tudom, hogy egy adott komódot öt tervező talált ki Párizsban, és megpróbálták teljesen eredetire, másolás nélkül tervezni, akkor több pontot adok a terméknek. Megvizsgáljuk a termék összetételét, magát a dizájnt és a mögötte álló márka történetét is.

Körülbelül 60 000 termékünk van az interneten, és nem tudom elképzelni, hogyan láttak neki a munkának. Minden darab átment a kezetek alatt?

Ivet: Volt egy kis őrület (nevet). Nem mondhatom, hogy minden termék átment a kezemen, ez nem is lehetséges, és ami a legfontosabb, nem szükséges.

Ksenia: Eljutottunk beszállítóink vásáraira, de a gyárukba és a raktárukba is. Lehetőségünk van megtekinteni a gyártási folyamatot, az anyagokat és a minőség-ellenőrzést. Gyakran az egész márkát értékeljük, mert az minden termék esetében azonos minőségre törekszik. Aztán vannak olyan márkák, amelyek minden kategóriában szeretnének termékeket eladni, ilyenkor nekünk kell egyesével végigmenni a termékeken.

Eszetekbe jut még valami, amit nem kérdeztem, de szerintetek fontos?

Ksenia: Ami engem kissé meglep, az, hogy az emberek gyakran hajlandók tízezreket költeni elektronikai eszközökre, amelyeket néhány év alatt kicserélnek, de egy jobb kanapéra pár ezer forinttal többet áldozni már sajnálnak. Ugyanakkor az otthonunk a menedékünk, ahová családtagokat és szeretteinket hívjuk meg, itt töltjük a szabadidőnket. Miért ne érné meg egy jó matrac, ami az egészségünkről szól?

Ivet: Remélem, a lehető legjobb döntéseket hoztuk meg a kategorizálásnál. Természetesen tudjuk, hogy a munka ezzel nem ér véget, és mindent felül kell vizsgálnunk. Valójában ez egy végtelen folyamat, de úgy gondoljuk, hogy valóban segítséget nyújt vásárlóinknak.

Tudj meg többet a Bonami minőségjelzéseiről!