Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Hogyan válasszunk karácsonyi ajándékot?

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • NOVEMBER 22

A karácsonyi ajándékvadászat könnyen rémálommá tud válni. Előttünk lebeg a reklámokban és filmekben látott tökéletes karácsonyfa képe, alatta a tömérdek tökéletesen csomagolt, drága ajándékkal. Az ilyen elvárások öröm helyett csak stresszt és csalódást szülnek. Idén teremts új hagyományokat! Vedd könnyedén az ajándékozást, és élvezd a keresést! Mutatjuk, hogyan.

1. Ne felejtsd el, miért is ajándékozunk!

A karácsonyi ajándékok kapcsán akkora lehet rajtunk a nyomás, hogy sokszor már hónapokkal korábban elkezdünk miattuk stresszelni. Aggódunk, hogy minden ötletet kimerítettünk, és hogy nem aratunk sikert a választásunkkal. Aztán ahogy közeledik az ünnep, az ajándékozás csak egy kellemetlen kötelezettséggé válik, amit minél gyorsabban le akarunk tudni.

Pedig valójában az ajándékozás a szeretetünk, tiszteletünk kimutatására és kapcsolataink megerősítésére szolgál. Ezt pedig nem az árral, márkával vagy mennyiséggel érhetjük el.

A megajándékozottat valójában az érdekli, hogy gondoltunk rá, és időt szántunk arra, hogy válasszunk a számra valamit. Ezért sose mondjunk ilyesmiket ajándékozáskor:

Olyan nehéz neked vásárolni… Mindig azt mondod, hogy nincs szükséged semmire… Nem volt jobb ötletem...

Ezzel elrontod az örömét! Hidd el, senki nem vágyik többre egy szívesen adott ajándéknál és egy kis személyességnél.

2. Próbáld ki a „check-list“ módszert!

Gondolj egy kicsit a megajándékozandó személyre, és gyűjts össze minden információt, ami segíthet az ajándékválasztásban. Néhány kérdést talán szokatlannak találhatsz, de hidd el, hamarosan beindulnak az agytekervények, és megjönnek majd a jobbnál jobb kreatív ötletek!

3. Személyre szabott ajándékok

Így arathatod a legnagyobb sikert. Ráadásul ilyenkor nem is az ár a lényeges, hanem az ötlet és a befektetett energia. Egy házilag összevágott családi videoklip, egy kézzel készített gyertya, egy monogramos napló... A lehetőségek végtelenek.

Lepd meg idővel!

Egy illatos gyertya, egy puha takaró és egy szép teáscsésze – kész is a relaxációs csomag! Írj mellé egy kedves üzenetet, és gondoskodj róla, hogy szerettednek legyen is ideje kiélvezni az ajándékot!

Adj emlékeket!

A legszebb ajándék a közös emlék. Szerezz be egy jegyzetfüzetet, színes ragasztószalagot és matricát, és készítsd egy vidám színes albumot! Ragassz be fotókat, készíts illusztrációkat és írj be kis szövegeket! Gondolj rá úgy, mint egy mesekönyvre, amelyben elmondod a közös történeteteket!

Kis csomag nagy meglepetésekkel

Sok kicsi sokra megy! Nem kell hatalmas ajándékokban gondolkoznod. Állíts össze egy dobozt személyre szóló meglepetésekkel: egy pár vidám zokni, egy finom tea vagy egy kedvenc kozmetikum. A jelszó továbbra is a személyesség.

4. Válassz ajándékot az érzékeknek megfelelően!

Mindannyian kicsit másképp éljük meg a világot, más érzékeink határozzák meg, hogyan észleljük a körülöttünk lévő dolgokat. Sokat segíthet az ajándékozásban, ha ismered az illető egyéniségét, hogy hogyan él a mindennapokban, és melyik a domináns érzékszerve.

Vizuális típus

Így ismered fel: Szeret jól kinézni, és szereti a szép dolgokat maga körül. A legnagyobb örömet a számára valamilyen dekoratív tárgy vagy ruházati kiegészítő jelenti.
Ideális ajándék: egy kép, poszter, vagy érdekes ékszer telitalálat lehet.

Az illatok szerelmese

Így ismered fel: A világot illatok határozzák meg a számára. Létezni sem tud parfüm nélkül, és az illatosítók is a lakása mindennapos részei.
Ideális ajándék: Ha nagyobb ajándékban gondolkodsz, válassz egy diffúzort, ha pedig apróságot szeretnél adni, lepd meg egy aromalámpával vagy gyertyatartóval.

Az audio típus

Így ismered fel: Nagyon intenzíven éli meg az őt érő hanghatásokat. Munka közben és a szabadidejében is szívesen hallgat zenét. Pontosan tudja, melyik alkalomhoz és hangulathoz milyen számok passzolnak a leginkább.
A tökéletes ajándék: Bármi, ami a zenei élménnyel kapcsolatos. Lepd meg egy ritka lemezzel, egy hordozható hangszóróval vagy egy minőségi fejhallgatóval!

Az ízhajhász

Hogyan lehet felismerni: A legjobban az étkezőasztalnál, finom ételek és italok mellett élvezi az életet. Szereti a közös főzéseket, imádja vendégül látni a szeretteit és az új éttermeket is színesen kipróbálja.
Ideális ajándék: Ez a típus az ajándékozók álma. Mindentől el lesz ragadtatva, akár egy edénykészletet, akár új késeket, vagy egy eredeti tálcát kap. A lényeg, hogy az ízekről szóljon, és persze hogy szeretettel adják.

Még nincs meg a nagy ötlet? Adunk pár tippet!