Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Hogyan válaszd ki az ideális dohányzóasztalt?

A dohányzóasztal egy praktikus és esztétikus kiegészítő, amely nélkül egyetlen kényelmes nappali sem létezhet. Megjelenésével az egész szobát esztétikusan is kiegészítheti.

A neves Dekoroom Studio egyik belsőépítésze, Kristína hasznos tanácsokat állított össze cikkünkhöz, amelyek segítenek kiválasztani az otthonodhoz legjobban illő dohányzóasztalt.

1. tipp

A méret a lényeg!

A nappali különösen forgalmas hely, ezért ügyelj arra, hogy elegendő tér legyen az asztal körül! Fontos, hogy a dohányzóasztal megfelelő távolságra legyen a kanapétól és a környező bútoroktól.

A legideálisabb, ha az asztal a kanapéval megegyező magasságú, vagy egy pár centivel alacsonyabb.

Megtaláltad álmaid asztalát, de nem vagy benne biztos, hogy elfér a nappaliban? Egyszerűen jelöld meg a méreteit a padlón egy szalag vagy kötél segítségével!

Járd körbe és győződj meg róla, hogy minden oldalon elegendő helyed marad a többi bútornak is. Ha minden stimmel, akkor ne habozz tovább és rendeld meg!

2. tipp

Extra tárhelyek

Nem tudod hova tenni a sok újságot és magazint? Kellene egy rejtekhely a játékoknak? Akkor tetszeni fognak a fiókkal vagy polccal ellátott asztalok! Ha túl kicsi a tér, akkor egy légiesebb megjelenésű, tárolópolcos vagy drótkosárral ellátott asztal lesz az ideális.

Vannak otthon kisgyerekek? Egy éles szélű vagy üveglappal rendelkező dohányzóasztal túl kockázatos választás lehet. Vásárolj inkább a lekerekített sarkú darabok közül!

3. tipp

Egyedi belső tér dohányzóasztallal

A kanapé sokszor semleges hatású. A dohányzóasztallal viszont könnyen egyediséget vihetsz a térbe. A visszafogott háttér előtt művészinek hat egy élénk színű dohányzóasztal. A fényes anyagok és az üveg pedig világosabbá és légiesebbé alakítja a szobát.

Vess egy pillantást a kanapédra! Ha tömör, szilárd alapja van, válassz egy olyan dohányzóasztalt, amelynek lábai légiessé teszik a szoba megjelenését! Ha lábakon áll és van hely a kanapé alatt, akkor válassz a tömörebb lábú aszalok közül! Így a szobában kiegyensúlyozhatod a tömör és légies megjelenésű bútorokat.

4. tipp

A textúra és az anyagok

Új asztal vásárlása előtt érdemes a tisztításra és karbantartásra is gondolni. A struktúráltabb felületen jobban megtapadnak a szennyeződések és morzsák, ugyanakkor nem olyan feltűnőek, mint egy fényesebb, egységes asztallapon. A fémből (például rézből és bronzból) készült asztalok könnyen karbantarthatók és nagyon tartósak.