Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Így készülj a kerti partira

by Diana Oana (@cantboilanegg)

-

Grillpartit szervezel a barátaidnak a kertbe vagy a teraszra? Egy minőségi grillsütőn gyorsan készíthetsz egészséges és ízletes fogásokat, a kényelmes kerti bútorokon élmény az estébe nyúló beszélgetés, a lámpások és dekorációk pedig felteszik az i-re a pontot.

Diana Oana (@cantboilanegg) gasztroblogger ízletes és egyszerűen elkészíthető menüsort készített nekünk grillezett keszeggel, és mesésen tálalt sült cukkinis kecskesajt salátával. Természetesen egy pohár frissítő limonádé sem hiányozhat a kerti parti menüsorából, egy csodaszép palackból kitöltve.

Grillezett keszeg

Hozzávalók 4 személyre:


• 4 kizsigerelt tengeri keszeg
• 1 felszeletelt bio citrom
• néhány ág friss rozmaring • olívaolaj
• só, bors

Elkészítés:

1. Mosd meg alaposan a keszeget, és távolítsd el az uszonyait. Nem szükséges eltávolítani a pikkelyeket. 2. Tegyél két vagy három szelet citromot és egy szál friss rozmaringot a halak belsejébe. 3. Kend be a keszeg mindkét oldalát kevés olívaolajjal. 4. Tedd a halakat a forró grillre, és süsd 5-6 percig mindkét oldalukat. 5. Locsold meg egy kevés citromlével a keszegeket, és tálald őket cukkinisalátával.

Cukkinis kecskesajt saláta

Hozzávalók:

• 150 g bébispenót
• 2-3 cukkini
• olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• só és bors
• fenyőmag
• kecskesajt vagy feta sajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Mosd meg és szárítsd meg a babaspenót leveleit. 2. A cukkinit vágd fel 4-5 mm-es szeletekre. 3. Keverj el 2-3 evőkanál olívaolajat egy gerezd zúzott fokhagymával, és kend be vele a cukkiniszeleteket. 4. Sóval és frissen őrölt borssal szórd meg a cukkiniket, a grillsütőn oldalanként 2-3 percig süsd őket. 5. Tedd egy tálba a bébispenót leveleket, majd add hozzá a felszeletelt cukkinit.
6. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, adj hozzá néhány fenyőhajtást és kecskesajtot vagy fetát (ízlés szerint).
7. Tálald a tengeri keszeggel.

Limonádé mentával és eperrel:

Hozzávalók:


• 1 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz
• mentalevél
• eper
• édesítő
• 2 bio citrom

Elkészítés:

1. Szeleteld fel az epret, és tedd bele egy kancsóba. 2. Aprítsd fel a mentaleveleket, és tedd az eperre. 3. Vágj le egy citromból két vagy három szeletet, és tedd bele őket a kancsóba. 4. Vágd félbe a citromokat, és facsard ki a levüket citrusfacsaróval. Öntsd a citromlevet az eperre és a mentára. 5. Töltsd fel ásványvízzel a kancsót. 6. A limonádét önmagában vagy mézzel/édesítővel édesítve tálald. 7. Még szebb lesz az összhatás, ha egy szem epret teszel a poharak peremére.