Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Indusztriális stílusú kanapé egy lengyel festőnél

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Ha művészi igényességgel berendezett nappalira vágysz, ami mégis otthonos, akkor nézd meg a lengyel festő, Justyna Małczak lakását, aki sikeresen kombinálta otthonában a régi ipari épületek hangulatát a kifinomult esztétikummal.

Meríts inspirációt tippjeinkből, és rendezd be álmaid indusztriális stílusú nappaliját!

Mire figyeltél a kanapé kiválasztásakor?

„A kanapé az egyik legfontosabb bútordarab a lakásunkban - a családi élet inkább sokkal inkább körülötte forog, mintsem az asztal körül. Ezért volt fontos, hogy nagy és kényelmes legyen. Az esztétikai szempont is fontos volt számomra - viszonylag egyszerű kivitelű darabra vágytam. Ez a kanapé a kézzel szőtt szőnyegekre emlékeztető jellegzetes kárpitjával is lenyűgözött."

1. Bonami tipp

Formák

Ha az indusztriális stílushoz leginkább passzoló szófát szeretnéd, akkor egy igazi bőr kanapé a legjobb választás, amelyre a mély ülés, az alacsony háttámla és a magas karfa jellemző. A visszafogottabb darabok, amelyeken kevésbé kiemelt a dekor varrás szerepe, a modernebb szobákba is jól illenek.

Ám egy egyszerűbb, lábakon álló, kárpitozott kanapé is jó választás lehet, amit a különböző kiegészítőkkel finomhangolhatsz. Justyny például egy csepp nőiességet is vitt a térbe.

Miért választottál krémszínű kanapét?

„A világos, földes árnyalatú kanapé ideális alapot jelentett a különféle stílusú kompozíciókhoz - néha józan és minimalista stílusra hangolható, néha díszesebbé tehető fényesebb bársony anyaggal, és jól kombinálható a boho stílusú darabokkal, illetve a nagymamától örökölt vagy az utazásokról hazahozott etno jellegű textjliákkal. "

2. Bonami tipp

Dobd fel gazdag színárnyalatokat és patinával a szobát!

Az indusztriális stílushoz passzoló színek a régi gyárak világát idézik. A bőrüléses ülőbútorokhoz válassz téglavörös vagy konyakbarna árnyalatokat, a kárpitozott kanapék közül pedig a semlegesebb szürke vagy krémszín lesz a jó választás. A különcöknek tetszeni fog az olajkék vagy a bordó ülőbútor is

Az indusztriális nappaliban az elsőszámú anyag a bőr, amely a luxus csúcsa. Nagyobb befektetés egy ilyen darab, de megéri, mert akárcsak a jó bor, évről évre egyre nemesebbé válik. Patinája pedig az egyedülálló luxust jelképezi. Ha pedig inkább textil kárpitozású kanapéra vágysz, akkor javasoljuk a kordbársony ülőbútorokat.

Volt, amin dilemmáztál?

"Igen, a színeken. Azt akartam, hogy világos legyen a nappali. Ugyanakkor nem voltam biztos benne, hogy praktikus-e, mivel az ülőfelület így könnyebben bepiszkolódhat. A barátokkal folytatott eszmecserék és néhány cikk, amit olvastam, meggyőzött. A minőségi kárpit és a modern tisztítószerek együttesen kiküszöbölik ezt a problémát, így nem kellett lemondanom az álomkanapémról. "

3. Bonami tipp

Élj a kiegészítőkkel!

Az indusztriális belső terekbe kiegészítőket beszerezni költséghatékony dolog. Nem kell olyan sok kiegészítő, azok viszont legyenek igényesek. Szerezz be például egyetlen szőrmét, és tedd lazán a kanapéra. Néhány pléd és szép díszpárna is jöhet.

Jól jön még pár szék, lábtartó és ha mégis kicsit mélyebben a pénztárcádba nyúlnál, egy perzsa szőnyeg is.

További inspirációk a kanapékhoz: