Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Indusztriális stílusú kanapé egy lengyel festőnél

Ha művészi igényességgel berendezett nappalira vágysz, ami mégis otthonos, akkor nézd meg a lengyel festő, Justyna Małczak lakását, aki sikeresen kombinálta otthonában a régi ipari épületek hangulatát a kifinomult esztétikummal.

Meríts inspirációt tippjeinkből, és rendezd be álmaid indusztriális stílusú nappaliját!

Mire figyeltél a kanapé kiválasztásakor?

„A kanapé az egyik legfontosabb bútordarab a lakásunkban - a családi élet inkább sokkal inkább körülötte forog, mintsem az asztal körül. Ezért volt fontos, hogy nagy és kényelmes legyen. Az esztétikai szempont is fontos volt számomra - viszonylag egyszerű kivitelű darabra vágytam. Ez a kanapé a kézzel szőtt szőnyegekre emlékeztető jellegzetes kárpitjával is lenyűgözött."

1. Bonami tipp

Formák

Ha az indusztriális stílushoz leginkább passzoló szófát szeretnéd, akkor egy igazi bőr kanapé a legjobb választás, amelyre a mély ülés, az alacsony háttámla és a magas karfa jellemző. A visszafogottabb darabok, amelyeken kevésbé kiemelt a dekor varrás szerepe, a modernebb szobákba is jól illenek.

Ám egy egyszerűbb, lábakon álló, kárpitozott kanapé is jó választás lehet, amit a különböző kiegészítőkkel finomhangolhatsz. Justyny például egy csepp nőiességet is vitt a térbe.

Miért választottál krémszínű kanapét?

„A világos, földes árnyalatú kanapé ideális alapot jelentett a különféle stílusú kompozíciókhoz - néha józan és minimalista stílusra hangolható, néha díszesebbé tehető fényesebb bársony anyaggal, és jól kombinálható a boho stílusú darabokkal, illetve a nagymamától örökölt vagy az utazásokról hazahozott etno jellegű textjliákkal. "

2. Bonami tipp

Dobd fel gazdag színárnyalatokat és patinával a szobát!

Az indusztriális stílushoz passzoló színek a régi gyárak világát idézik. A bőrüléses ülőbútorokhoz válassz téglavörös vagy konyakbarna árnyalatokat, a kárpitozott kanapék közül pedig a semlegesebb szürke vagy krémszín lesz a jó választás. A különcöknek tetszeni fog az olajkék vagy a bordó ülőbútor is

Az indusztriális nappaliban az elsőszámú anyag a bőr, amely a luxus csúcsa. Nagyobb befektetés egy ilyen darab, de megéri, mert akárcsak a jó bor, évről évre egyre nemesebbé válik. Patinája pedig az egyedülálló luxust jelképezi. Ha pedig inkább textil kárpitozású kanapéra vágysz, akkor javasoljuk a kordbársony ülőbútorokat.

Volt, amin dilemmáztál?

"Igen, a színeken. Azt akartam, hogy világos legyen a nappali. Ugyanakkor nem voltam biztos benne, hogy praktikus-e, mivel az ülőfelület így könnyebben bepiszkolódhat. A barátokkal folytatott eszmecserék és néhány cikk, amit olvastam, meggyőzött. A minőségi kárpit és a modern tisztítószerek együttesen kiküszöbölik ezt a problémát, így nem kellett lemondanom az álomkanapémról. "

3. Bonami tipp

Élj a kiegészítőkkel!

Az indusztriális belső terekbe kiegészítőket beszerezni költséghatékony dolog. Nem kell olyan sok kiegészítő, azok viszont legyenek igényesek. Szerezz be például egyetlen szőrmét, és tedd lazán a kanapéra. Néhány pléd és szép díszpárna is jöhet.

Jól jön még pár szék, lábtartó és ha mégis kicsit mélyebben a pénztárcádba nyúlnál, egy perzsa szőnyeg is.

Mit jelent számodra a kényelem?

"Abban a pillanatban, amikor ledőlök a kanapéba, érzem, hogy rengeteg helyem van rajta. Ezt a szuper ülésmélységnek köszönhetem. Számunkra a nappali nem csak egy olyan hely, ahol meginnánk egy csésze kávét, hanem a tökéletes relaxálás színtere is, ahol élvezzük az együtt töltött időt."

4. Bonami tipp

Vesd be a fémet a világosabb összképért!

A valódi bőr és a kárpitozott kanapék az indusztriális stílus alapvető elemei, melyeknek kevés találkozási pontjuk van más stílusokkal. A minimalista, fémből készült elemek viszont nagyon jól illenek az ipari stílus hangulatához.

Ha szeretsz kísérletezni, ahogy Justyn is, és megvan hozzá a bátorságod, akkor próbáld meg mégis ötvözni az ipari stílust más stílusú elemekkel.

További inspirációk a kanapékhoz: