Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt! Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt!
  • Minden nap új ötlet és inspiráció
  • 1 750 Ft hűségpontokban első vásárlásod után
  • Mentsd el a legjobb termékeket a Kedvencek közé
vagy
Belépés Facebook fiókkal
Figyeljük helyetted!

Termékfigyelés bekapcsolva:: A nevű termék mostantól figyelve van!

Amint újból elérhető lesz ez a termék, a(z) e-címen értesítünk Téged! Ha szeretnéd, megváltoztathatod a termék figyeléséhez kapcsolt email címet, illetve a termék figyelését is lehetőséged van deaktiválni. Megváltoztathatod a figyelmeztetéshez kapcsolt email címet.

Ok
Figyelés kikapcsolva

A termék figyelését kikapcsoltad. Ha továbbra is szeretnéd figyelemmel követni, itt tudod újra aktiválni a figyelést.

Ok

Valaki megelőzött!

Sajnáljuk, de valaki megelőzött! :-( A terméket már valaki megvette! Bekapcsolva hagyjuk a termékfigyelőt, hogy legközelebb véletlenül se maradj le róla! Amennyiben már nem szeretnéd figyelni a terméket, deaktiváld a figyelőt! deaktiválás.

Ok

Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Zergi Bori: Ünnepi főzőcske egyszerű receptekkel

Szeretek a konyhában sürgölődni, karácsony előtt pedig még inkább. Az őszi-téli ételek illata, íze és fantasztikus színe lélekmelengető hatással van rám. A tálalásra is nagy figyelmet fordítok, mindig igyekszem egy kis érdekességet is belevinni. Fontosnak tartom, hogy az elkészült étel jól mutasson a tányéron.

Alábbi videómban – a dekor tippeken kívül – három, könnyen elkészíthető vega receptet is mutatok Nektek, és a részletes recept leírásokat is megtaláljátok a kampányban. Jó főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!

Chilis-narancsos sütőtökkrémleves, 2-4 főre:

Hozzávalók: 1 db nagyobb sütőtök, 1 db narancs leve, 1 tk chili, 2-3 dl víz, só és bors ízlés szerint

Elkészítés: Feldaraboljuk a sütőtököt, betesszük a sütőbe és 200 fokon addig sütjük, míg meg nem puhul. Ha valaki úgy jobban szereti, akkor meg is főzheti, én meg szoktam sütni, mielőtt leves lesz belőle.
Miután megsült, eltávolítjuk a héját, és beledobáljuk a darabokat egy edénybe. Felöntjük vízzel addig, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, belefacsarjuk a narancsot, és összeforraljuk az egészet. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd turmixgépben összeturmixoljuk. Tökmagolajat, kicsi mogyoróolajat és pirított napraforgómagot használtam a tetejére díszítésnek.

Ha szeretnénk, néhány szeletet félretehetünk a tökből, és a kikapart magok helyére almát, lilahagymát, vagy bármi mást tehetünk. Úgy ahogy van, kisütjük.

Paprikakrémes padlizsán sült hagymával, 2 főre:

Hozzávalók: 1db padlizsán, 5-7db kisebb vöröshagyma, 1 ek paprikakrém, 1 ek mogyoróolaj (vagy olívaolaj), 1 tk szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, só és bors ízlés szerint

Elkészítés: Megmossuk, félbevágjuk és bevagdossuk a padlizsánt. Bekenjük a héját mogyoróolajjal. Összekeverjük a paprikakrémet, mogyoróolajat, szójaszószt, a fél citrom levét, az aprított fokhagymát és a borsot, majd rákenjük a bevagdosott padlizsánokra. Kicsit be is tunkolhatjuk a szószt a rések közé. Félbevágjuk a vöröshagymákat, és a padlizsán mellé pakoljuk. Csorgathatunk rájuk egy pici olajat is. Én nem szoktam megpucolni a hagymát, mire megsül, szépen kicsusszan a héjából. Tálaláskor így sokkal mutatósabb. Fűszeres joghurt elkészítése: Egy pohár joghurtot összekeverünk egy teáskanál citromlével, ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, és egy fél teáskanál majoránnával. Tálalhatjuk quinoával és fűszeres joghurttal, rizzsel, de krumplival is.

Karácsonyi pohárkrém:

Hozzávalók 3-4 pohárhoz: 3-4 ek mascarpone, 2 ek gyümölcsjoghurt, fél narancs leve, 1 tk citromlé, 1 ek méz, fél tk fahéj, 3-4 ek almapüré, 8-10 db fahéjas keksz

Elkészítés: A mascarponét, a gyümölcsjoghurtot, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és a fahéjat keverjük össze egy tálban. A még édesebb ízért adhatunk hozzá mézet is. Pürésítsünk le 2-3 db nagyobb főtt almát, és keverjünk hozzá ízlés szerint folyékony édesítőt (például mézet). Használhatunk bolti almapürét is. Daráljuk le a kekszeket egy zöldségaprítóban. Elkezdhetjük a rétegezést a pohárba: alulra keksz, aztán a mascarponés krém, majd az almapüré. Egy kisebb pohárba nekem egy kör jött ki, a tetejére rápúpoztam egy kis darált kekszet, rápöttyintettem egy teáskanál mascarponés krémet, és fél darab keksszel díszítettem a tetejét. Az almaszósz helyett más gyümölccsel is kipróbálhatjuk.

Karácsonyi hangulatból sosem elég?

Nézd meg Bori teríték tippjeit, és varázsolj ünnepi hangulatot a nappaliba is!

A regisztrációval elfogadod oldalunk Adatkezelési szabályzatát.