Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Készíts saját adventi naptárt!

Iva Baltaretu · 2020. november 26.

Varázsolj otthonodba karácsonyi hangulatot! Mutatunk néhány ötletet, hogyan készíts otthon adventi kalendáriumot, így a várakozás is ünnep lesz.

Felfüggeszthető koszorú papír szívecskékkel

Egy csodás koszorút alkottunk a téli természet kincseiből. Te is el tudod készíteni!

Koszorú: egy körülbelül 25 cm átmérőjű kör alap(akár fémből, akár fából), galagonya, csipkebogyó, tobozok, páfrányok, gallyak, zuzmók, mohadarabok és hasonló természeti kincsek, olvasztópisztoly, huzal, horgászzsinór.

A szívhez: fekete, fehér vagy sima csomagolópapír (körülbelül 100 g / m2-es), arany vagy ezüst filctoll, olló.

Elkészítés

A kör alapra készíts dróthálót, amelyre a szíveket tudod majd felaggatni. Ezután dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzíts hozzá fenyőágakat. Felülről és alulról is vond be ágakkal a koszorút, így sokkal jobban fog kinézni! Díszítsd tobozokkal, termésekkel, csipkebogyóval. Ha szeretnéd, műhavat is tehetsz rá.

Vágj ki 2x24 db szívet a papírból! A mieink nagyjából 8x8 cm-esek, ami ideális méret az adventi meglepetések elrejtéséhez. Írd fel 1-24-ig a számokat a szívekre úgy, hogy minden számból két darab legyen! Ezután varrógéppel varrd össze kettesével a szíveket úgy, hogy a számok a külső oldalakon legyenek láthatóak! Mielőtt teljesen körbeérnél a varrással, tegyél bele valamilyen apróságot! Ez lehet édesség, de egy kedves üzenet is.

Végül aggasd fel a szíveket a koszorúra damil vagy vékony cérna segítségével! Ez az adventi naptár tulajdonképpen bárhová illik: függesztheted az étkezőasztal fölé, az ablakhoz, vagy a gyerekszobába is. Most már csak egy kis türelemre van szükség, hogy ne bontsátok ki egyszerre az összes meglepetést!

Mini házikók

A minimalista papírházak kedvesen díszítik majd a polcot vagy a komódot.

Hogyan készülnek?

Töltsd le a sablont, és vágj ki 24 házikót! hajtogasd és ragaszd őket össze, majd helyezed őket egy mutatós tálcára!

A szívecskékhez hasonlóan a házikókat is megtöltheted édességgel és egyéb meglepetésekkel, de maradhatnak üresen is.

Tipp: színezz ki naponta egy-egy házat!

Adventi fotónaptár

Egyszerű és nagyszerű, ráadásul villámgyorsan kész! Legfeljebb arra kell időt szánnod, hogy kiválogatod a kedvenc fotóidat az évből.

Nyomtass ki 24 képet fehér kerettel, mintha polaroidok lennének! A fehér részre írd fel 1-től 24-ig a számokat! Minden kép hátoldalára írj egy kérdést, ami az adott emlékhez kapcsolódik! Így a karácsony közeledtével felelevenítheted az év emlékezetes pillanatait.

Tip: Bárhova kiteheted a naptárat, például a hűtőre is felmágnesezheted.