Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Tippek egy kisméretű erkély berendezéséhez

Sok városlakó vágyakozik a természet után. Ám, ha van egy erkélyed, legyen az akár csak 4 m², akkor tökéletes kültéri pihenőhelyet és fűszernövénykertet teremthetsz magadnak. És a kettesben eltöltött, romantikus estéknek is méltó színtere lesz a balkon.

A lehetőségek száma végtelen, a lényeg csak annyi, hogy átgondoltan válogasd össze a megfelelő kiegészítőket. Mi ebben segítünk neked.

1. Válassz összecsukható bútorokat!

A székeknek és az asztaloknak a legkisebb erkélyeken is ott a helyük, mennyei élmény kényelmes ülőbútorokon inni a kávét és az egyéb italokat. Szerezz be praktikus, összecsukható székeket és egy asztalt, hogy kényelmesen bejárhasd az erkélyt, amikor épp nem ülsz.

2. Földön ülés, a nem hagyományos megoldás

A szabadtéri puffok és futonok a hagyományos székek nagyszerű alternatívái. A Karup márkájú darabok ideálisak a fekvős lazuláshoz. Ha összecsukod őket, egy magasabb ülőhelyet kapsz. Válassz hozzájuk egy alacsonyabb tárolóasztalt, és élvezd a pihenést a bohém stílusú erkélyeden!

3. Gondolkodj függőlegesben!

Minél kisebb az erkély, annál nagyobb kreativitást igényel a berendezése. Használj ki minden szabad centimétert, beleértve az oldalfalakat és korlátokat is!

Ha pihenőhelyet és fűszernövénykertet is szeretnél az erkélyedre, vesd be a függő és a fali kaspókat! Ha pedig nem tudsz, vagy nem akarsz fúrni, jöhetnek a többszintes polcok és létrák!

4. Használd ki a sarkokat!

A sarkokról könnyű megfeledkezni, pedig kincset érnek ezek a terek is, főleg, ha kisebb erkélyről van szó.

Az élénk színű, stabil sarokpolcok szuper tárolóhelyek, és mindig minden kéznél lesz, amit rájuk pakolsz. A növényeidet és lámpásokat is tehetsz rájuk!

A mini erkélyekre is létezik megfelelő függőszék. Amikor nem benne lazulsz, egyszerűen dobd fel a szövetet a fa részére, és tiéd marad az egész tér.

5. Kiegészítők a kényelemért

Az élénk színű, növényi motívumos kiegészítők játékosságot visznek a térbe, és a kényelmet is növelik. Sose feledkezz meg a párnákról, ülőpárnákról és a plédekről!

Egy másik aktuális trend a kültéri szőnyeg :
• Könnyen karbantartható és ellenáll a kopásnak.
• Védi a talpad a hideg (vagy forró) járólaptól.
• A széles választéknak köszönhetően mindig találsz olyat, ami illik a stílusodhoz, legyen az akár bohém, absztrakt vagy természetes.

6. Gondoskodj a magánszférádról!

Szeretnéd, ha a szomszédok nem kukkolnának, miközben az erkélyeden pihensz?

Az ADDU márka praktikus paravánja megóv a kíváncsi tekintetektől, és a tűző napfénytől is. A részben átlátszó felület azonban kellemes mennyiségű fényt beenged.

Szeretnél még több tippet a stílusos kerti bútorokhoz és kiegészítőkhöz? Fedezd fel a többi inspirációt!