Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Konyha Smooth & Cooking blogger nyaralójában nosztalgikus hangulatban

Miután Smooth & Cooking blogger, azaz Kateřina Kuranová élelmiszerbiológus eldöntötte, hogy megújítja a nyaraló konyháját, a kezdetektől fogva biztos volt benne, hogy nem akar felesleges dolgokat a térbe, és olyan hangulatot fog teremteni, mint amilyet a nagymama idejében árasztott a konyha.

Az alábbi interjúban elárulta, hogyan sikerült megvalósítania ezt az ötletet, és milyen trükkök segítik a rendszerezésben.
Mi volt a célod a nyaraló konyhájával? Mik voltak az elképzeléseid, és hogyan sikerült megvalósítanod őket?
A legfőbb célom az volt, hogy megőrizzem azt a tökéletes légkört, ami amit akkor árasztott a tér, amikor még a nagymamám birodalma volt a konyha. Ezért úgy döntöttem, hogy a lehetp legtöbbet meghagyom a konyha eredeti felszereléséből. Néhány darabot csak felújítottunk vagy átalakítottunk. Például lyukat vágtunk az egyik szekrénybe, és beépítettünk egy nagy kerámia mosogatót. Ezzel egy időben új darabokkal is bővítettük a konyhát.

Amikor a nagymama meglátta, meghatódott, hogy milyen szép és tökéletesen megálmodott a konyha. A cél tehát teljesült.

Hogyan választottad ki a kellékeket és felszereléseket?
Úgy, hogy az újonnan vásárolt eszközök könnyeddé tegyék számunkra a nyaralóban eltöltött időt, és kiemeljék a nosztalgikus hangulatot. Amikor a nagymama meglátta, meghatódott, hogy milyen szép és tökéletesen megálmodott a konyha. A cél tehát teljesült.
Mit szeretsz a legjobban a konyhában? Van kedvenc tárgyad benne?
Igen. Nagyob gyakran odavonzza a tekintetem az a képkeret, amibe a nagymamámról készített fotót tettem. A nagyi tekintete egyenesen arra mutat, ahol a legtöbbször főzök. Mindig azt érzem, hogy ő van a hátam mögött, és valójában együtt főzünk. Egyébként az összes tárgy egysége az, ami a legjobban tetszik. Például a türkiz vízforraló, a konyhai robotgép, a felfüggesztett deszkák, kannák és mosogóatóeszközök. Itt mindennek van értelme és helye.

Számomra a legnagyobb rémálom az, amikor valami feleslegesen bonyolult dolgot kell végigcsinálnom, ilyenkor gyakran minden szétesik, akár egy kártyavár.

Mi az, ami megkönnyíti a munkád?
Mindenképpen a konyhai rendszerezés. Bár első pillantásra a konyha kaotikusnak tűnik a tárgyak mennyisége miatt, ennek mégis az ellenkezője igaz. Mindennek megvan a maga helye, minden elérhető és világos. Számomra a legnagyobb rémálom az, amikor valami feleslegesen bonyolult dolgot kell végigcsinálnom, ilyenkor gyakran minden szétesik, akár egy kártyavár. Én például polcokra teszem ki a poharakat és bögréket, mivel így van rálátásom arra, hogy mi hol van, és a legtávolabbi poharakat is könnyedén előveszem és elteszem.
Van egy jó tipped a konyha rendben tartásához?
Fontos a rendszerezés, és hogy ne terheljük a tereket olyan dolgokkal, amiket nem használunk. Évente egyszer igyekszem átgondolni, hogy mi van a fiókokban, és mi az, amit valóban használok is. A többi tárgyat pedig felajánlom a családtagjaimnak, barátaimnak vagy a követőimnek. Nekem haszontalanok, de másoknak nagy örömet okozhatnak ezek a darabok.

A férjemmel megegyeztünk abban, hogy a nyaralót olyan hellyé akarjuk átalakítani, ahol találkozhatunk a barátainkkal és a családtagjainkkal, és ahol új történetek és élmények születhetnek.

Mi az, ami szerinted nem hiányozhat a nyaraló konyhájából?
A mosogatógép. Sokan valószínűleg nem értenek egyet velem ebben, pedig így van. A férjemmel megegyeztünk abban, hogy a nyaralót olyan hellyé akarjuk átalakítani, ahol találkozhatunk a barátainkkal és a családtagjainkkal, és ahol új történetek és élmények születhetnek. Ezek a helyzetek gyakran a konyhában kezdődnek, de nem szeretném, ha itt is érnének véget. Szeretném élvezni a nyaralóban töltött időt, és ahelyett, hogy állandóan a mosogatónál állnék, inkább a kertet élvezném. Szóval ez volt az egyik első dolog, amit a konyhába vásároltunk, és ennek nagyon örülök.
Mi az, amibe érdemes befektetni és min lehet spórolni a nyaralókonyha berendezésénél?
Nagyon sokat jelent számunkra az eredeti felszerelés jó állapota. Szerencsénk volt, mert minden működött, de a nagyobb kényelem kedvéért mégis beruháztunk néhány dologba. A konyha rendszerezését, áttekinthetőbbé és praktikusabbá tételét segítő kiegészítők mellett a fő kiadást a mosogatógép, a mosogató, a konyhai robotgép és a vízforraló jelentette. Ez volt a prioritás.

Mindemellett igyekeztünk spórolni, és a lehető legtöbbet kihozni a már meglévő tárgyakból. Ez a nehezebb, de hitelesebb út.

Az álmom, hogy vegyek egy sütőfelülettel felszerelt cserépkályhát.

Mit főzöl vagy sütsz szívesen a szeretteidnek a nyaralóban?
Sajtos palacsintát. A tűzhelyen sütöm őket, és ahogy a barátnőm mondta, ez a legjobb palacsinta, amit valaha evett nálam. Teljesen egyedi ízviláguk van. Az álmom, hogy vegyek egy sütőfelülettel felszerelt cserépkályhát. A nyaralóban lévő tűzhely már nincs olyan jó állapotban, ezért lassan körbenézek és álmodozom.

Még több inspiráció