Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Készülj fel a Márton-napi lakomára stílusosan!

Válogatásunkban mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet egy igazi Márton-napi vacsora elkészítéséhez!

Ne felejtsd el, hogy a borok tökéletes ízvilágának kihangsúlyozásához fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten és stílusos poharakban kínáld a minőségi borokat!

A pontosság teszi tökéletessé!

A húshőmérő nagyon praktikus konyhai kellék, amellyel könnyedén kézben tarthatod az irányítást és biztos lehetsz benne, hogy az ünnepi liba tökéltesen átsül, mielőtt kivennéd a sütőből!

Márton-napi liba elkészítése

Hozzávalók: liba, só, kömény, rozmaring, szeletelt alma

Először alaposan mosd meg a libát kívül-belül, majd sózd meg mindkét oldalát és egy sötét, hideg helyen pihentesd egy darabig.

Egy órával sütés előtt hagyd szobahőmérsékleten.

Helyezd a libát egy tepsibe, adj hozzá egy kis vizet és előmelegített, 130 fokos sütőben körülbelül három órán át sütsd. Sütés közben többször fordítsd meg a libát, hogy megakadályozd a hús kiszáradását. A felesleges zsiradéktól a bőr kilyukasztásával szabadulhatsz meg.

Három óra elteltével díszítsd a libát rozmaringgal és szeletelt almával. Ezután még 40 percig hagyd a sütőben. A ropogós bőr eléréséhez az utolsó 20 percben állítsd a sütési hőmérsékletet 170 fokra.

Tökéletes hőmérséklet

A minőségi borok tökéletes ízvilágának kihangsúlyozásához fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten és stílusos poharakban kínáld a minőségi borokat! A rozéból 5-7 fokon, míg a vörösborból 10-12 fokon hozhatod elő legjobb aromákat.