Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Létezik kutyabarát lakástextil? Interjú HeyJulie youtuberrel

Pihentető délutáni alvás egy pihe-puha ágytakaróba burkolózva? Ez bizony nem csak a mi álmunk, de a kutyánké is, akinek ugyanúgy jár az énidő, mint mindannyiunknak. Persze, egy jó sorozat helyett neki a simogatásod is tökéletesen megfelel, de még jobb, ha ezt egy kényelmes pléden élvezheti. Meríts ihletet HeyJulie tippjeiből és tudd meg a választ a nagy kérdésre: Létezik olyan, hogy kutyabarát textil?

Inzsöl Júlia, azaz HeyJulie, aki egykoron kommunikációs vezetőként dolgozott egy szépségápolási cégnél, 2017 nyarán indította el Youtube-csatornáját és személyes Instagram oldalát.

Meseszép fotói és slow life témájú tartalmai mellett Ellie nevű beagle kutyusával, a női egészség fontosságának hangsúlyozásával és a sorozatok, filmek iránti töretlen szeretetével az évek alatt sokak szívébe lopta be magát. Ezúttal kutyatulajdonosként mesélt a Bonaminak arról, mire kell ügyelni, ha négylábú családtagunk mellé választunk textíliákat.

Tökéletes színharmónia

Kutyatulajdonosként a szín az egyik legfontosabb szempont, amivel Julcsi is egyetért.

„Mivel Ellie szőre világos, érdemes hasonló árnyalatokat választani. A szőr, ami változó probléma lehet a különböző fajta kutyáknál, de mindenhol jelen van, sokkal kevésbé látszik meg rajtuk, mint egy sötétebb árnyalatú anyagon. Szőnyeg esetében fontos, hogy mennyire porszívózható, egy rövidebb szálakból álló szőnyegnél ez könnyebben kivitelezhető például, de a mi Bonamis világos bézs és ekrü, hosszú szálas szőnyegünk nem probléma ilyen szempontból.”

Praktikus kényelem

Bizonyos textilek nehezebben viselik az aktív használatbavételt, így Julcsi számára különösen fontos a strapabíró anyag, illetve az, hogy a huzat mosható és levehető legyen. Ellie szerencsére nem válogatós, így minden puha pléd tökéletesen beleillik gondosan megtervezett self-care rutinjába.

Anyagok, amikkel kutya bajod sem lesz!

Bár hivatalosan nem létezik olyan, hogy kutyabarát textil, Julcsi és Ellie a sűrűbb kötésű és szövésű textilekben bíznak. „A bolyhosodásra vagy szálkihúzódásra hajlamosabb textiltípus kutya mellé nem a legjobb választás. Egyrészt ezekbe könnyebben beleakadhat a kutya körme, másrészt ezek a textilek hamarabb elhasználódnak. A keményebb anyagok, mint a juta, a bőr - vagy részemről inkább műbőr - kevésbé kényesek, de jó választás lehet egy-egy szintetikus anyag is, ami kevésbé sérülékeny és könnyebben tisztítható.”