Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mennyei grillétel receptek, amikkel sikert aratsz

Diana Oana (@cantboilanegg)

_

Májusban indul a szabadtéri lakomák szezonja - a teraszon, a kertben és a természet lágy ölén. A napos, meleg idő téged is arra csábít, hogy fogd a hordozható grillsütőt, és mennyei grill pikniket rendezz a természetben?

Akkor nézd meg Diana Oana (@cantboilanegg) gasztroblogger 3 zseniális, a grillszezonhoz passzoló receptjét, és gyűjtsd be szeretteid elismerő szavait!

Mici - grillezett román húsrolád

Ha van grillsütőd akkor nincs érv, hogy miért ne készíts te is micit. Most itt a hagyományos román grillezett darálthús rolád újraértelmezett változata, ami csak arra vár, hogy felkerüljön a legjobb grill receptjeid listájára!

Hozzávalók:

• 300 g darált birka- vagy sertéshús
• 300 g darált marhahús
• 150 ml marhacsontleves
• 3-4 gerezd fokhagyma
• fűszerek: egy teáskanál só ½ teáskanál fekete bors, ½ teáskanál édes paprika, ½ teáskanál csípőspaprika, ½ teáskanál őrölt szegfűbors, ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1. A csontleveshez marha velőscsontot használj. Tedd vízbe, és lassú tűzön, kevés sóval készítsd el belőle a levest. Ha kuktát használsz, hamarabb elkészül.
2. A fokhagymát vágd apróra, és keverd a teljesen lehűtött marhacsontleveshez.
3. A darált húsokat keverd össze, a masszához pedig add hozzá a fűszereket. Kézzel vagy robotgéppel gyúrd át az egészet, és apránként add hozzá a marhacsontlevest. A darált húst erőteljesen gyúrd 12-15 percig.
4. A végefelé add hozzá az ásványvizet, és gyúrd lassabban a masszát.
5. A masszát tedd egy nagyobb tálba, takard le fóliával és hagyjuk a húst pácolódni 12 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
6. Ezután kézzel formázd meg a miciket úgy, hogy kb. 3 cm átmérőjű és 10-12 cm hosszúságú hengeres formájú húsroládok szülessenek.
7. Szúrj egy-egy nyársat mindegyikbe hosszában.
8. Jól felforrósított grillsütőn süsd meg a rudakat, kerülve a közvetlen lángot. A miciket oldalanként 2-3 percig süsd, grillfogóval megforgatva. Akkor jó, ha körben egyenletes kérgük lesz, miközben belül szaftosak.
9. Melegen, kenyérrel és mustrárral fogyasztva a legfinomabb.
10. Kend meg a miciket mustárral, és tálald őket a nyársakkal együtt.

Kolbászos-zöldséges csirkenyárs

A grill koronázatlan királya a csirkenyárs. A kolbásszal és zöldséggel kombinált verzió fehérjében és ásványi anyagokban egyaránt gazdag.

Hozzávalók:

• 300 g nyers füstölt kolbász
• 300 g csirkemell
• zöldségek (paprika, hagyma, cukkini) • A páchoz: 30 ml olívaolaj, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet krém, 1 evőkanál Worchestershire szósz, 1 kanál nádcukor, 3 gerezd fokhagyma, egy teáskanál só, ½ teáskanál bors

Elkészítés:

1. Keverd össze a pác hozzávalóit egy nagy tálban.
2. Vágd fel egy vágódeszkán 3-4 cm-es kockákra a csirkemellet, és a páccal együtt tedd egy tálba.
3. Ha igazán omlós falatokra vágysz, tedd a hűtőszekrénybe 30 percre pácolódni a húst.
4. Aprítsd fel a kolbászt, a zöldségeket és a csirkedarabokat 2 cm vastag szeletekre.
5. Felváltva szúrd a nyársra a csirke- a zöldség- és a kolbászdarabokat.
6. Süsd meg a csirkenyársakat a forró grillsütőn, grillfogóval forgatva, a hús megpirulásáig.

Kapros-sajtos gomba

A vegáknak sem kell kimaradniuk a grill szezonból. Nekik itt ez a hagyományos sajtos-kapros csiperkegomba, ami nemcsak főétel, hanem egy különleges köret is egyben. Tálald egy igazán szép tányérban!.

Hozzávalók:


• 12-15 db csiperkegomba
• 200g juhsajt
• 1 tojás
• néhány zöld kaporlevél
• frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mosd meg és pucold meg a gombák kalapját.
2. Verd fel a tojást, és keverd hozzá a sajtot!
3. Aprítsd fel a kaprot és keverd bele a tojásos-sajtos keverékbe. Ha a juhsajt elég sós, nem kell külön sóznod.
4. Minden gombát tölts meg a tojás és a sajt keverékével, majd szórd meg őket frissen őrölt borssal.
5. Süsd a gombát forró grillsütőn 12-15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
6. Télald azonnal a gombát, és kínálj mellé minőségi bort stílusos borospohárban.