1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár

Miben rejlik a hangulatos otthon titka?

Idén meglehetősen hirtelen érkezett meg az ősz és ezzel együtt a vágy, hogy otthonunkat minél barátságosabb, meleg hellyé varázsoljuk, ahol gyertyák fénye mellett kuckózhatunk egy forró itallal a kezünkben.

Meríts ihletet @Arh. Mădălina Bucur tippjeiből élvezd ki az otthon töltött idő minden percét!
A tökéletes hangulatot legegyszerűbben rétegezéssel lehet elérni, így nem kell radikális változtatásokat véghezvinni a házban. Két-három textília teljesen új légkört tud teremteni, köszönhetően a színeiknek, anyaguknak és textúrájuknak.
Válasszunk olyan tárgyakat, amikből szinte árad a melegség!
Melyek azok a textíliák, amik gondoskodnak az otthonosság érzéséről?

Szinte azonnal a kisebb-nagyobb takarók jutnak először eszünkbe, amik melegen tartanak és a hálószobabában és a nappaliban is biztosítják a felhőtlen énidőt, amit tévézéssel, olvasással és a kandalló tüzét élvezve tölthetjük.

Ezután jöhetnek a párnák, bármilyen formában - nagy kedvenc, hiszen szintén jól mutatnak az ágyon, a kanapén, a fotelben vagy a padlón is.

A szőnyegek melegséget és puhaságot kölcsönöznek azoknak a belső tereknek, ahol nincs padlófűtés és akár több darab is remekül mutathat a szobában. Extra tipp - a kicsi és részletgazdag szőnyegek akár dekorációként is megállják a helyüket a falon.

Listánk következő pontja a függönyök, belőlük érdemes két különböző szettet beszerezni, egyet a hidegebb és egyet a melegebb időszakra. Most már nincs szükségünk annyi árnyékra, sőt, minél több fényt szeretnénk beengedni, így melegebb tónusú, vastag, sűrű anyagból készült függönyök bizonyulhatnak a legjobb választásna, mivel nem csak hangulatosak, de biztonságérzetet is keltenek bennünk.

Végül, de nem utolsósorban nem feledkezhetünk meg a minél vastagabb, puha és ágyneműkről sem.

Így én személy szerint a pamut, lenvászon, kenderrost takarókat, plédeket és szőnyegeket részesítem előnyben.
Milyen anyagokat érdemes választani?

Így én személy szerint a pamut, lenvászon, kenderrost takarókat, plédeket és szőnyegeket részesítem előnyben. Az utóbbi időben nagyon változatos technikákkal készítenek szöveteket és keverik a szálakat. A szövött anyagoknak számos változatával találkozhatunk: átlátszó, sűrű, bársonyos vagy épp plüss.

Nemrég rátaláltam néhány újrahasznosított gyapjú függönyre, amik azonnal elrabolták a szívemet és azonnal el tudtam képzelni őket otthonunk állandó kiegészítőjeként. Lenvászon vagy pamut függönyt választanék vagy - az elegancia kedvéért - természetes selyemmel kevert darabokat.

Minden nagyobb választás előtt a természetből merítek ihletet.
Melyek a legmegfelelőbb színek az őszi-téli szezonban?
Minden nagyobb választás előtt a természetből merítek ihletet. Az ősz minden évszaknál több árnyalatot rejt és ezeket kár lenne nem bevinni a lakásba. A zöld tónusai közül az olívát megtartanám a nyár emlékeként, ezt kombinálom aranysárgával, okkerel, bézzsel, krémmel, szürkével és fehérrel. Ezután a földszínek felé venném az irányt: narancs, tégla, vörös, bordó, cseresznye és barna. A meleg, natúr, nem túl telített színeket választanám elsősorban. Mivel nyáron mindenkit a világosabb színek használatára buzdítok, ezúttal inkább szeretném megteremteni az egyensúlyt a világos és a sötétebb, mélyebb tónusok között.