Mindennapi apróságok és kiegészítők a fenntartható élethez

A fenntarthatóság a kis dolgoknál kezdődik. Fedezz fel olyan stílusos kiegészítőket, amelyek nemcsak látványra tetszetősek, hanem a környezettudatos életvitelbe is kiválóan illenek. Meríts ihletet környezetbarát anyagokból készült termékeinkből és időtlen bútorainkból, amelyeket akár a következő generáció is szívesen használ majd!

Kerüld az eldobható anyagokat!

Egy adott termék fenntarthatósága nem csak a gyártás során felhasznált anyagtól függ. Például egy műanyag zacskó, amelyet még rengetegszer felhasználhatsz, sokkal jobban fog működni, mint egy egyszer használatos papírzacskó, amelynek már első alkalommal leszakad a füle.

Igyekezz minimalizálni az eldobható termékek mennyiségét! A klasszikus hálós és vászon bevásárlótáska ismét divatba jött. Nem csoda, hisz kompakt és könnyű, kis helyen elfér, mégis mindent bele tudsz tenni, amire szükséged van.

Mindig legyen nálad saját pohár!

Már ez az apró változtatás is nagy lépés. Nem kell lemondanod az elviteles reggeli kávédról a kedvenc helyeden, ha van nálad saját pohár, kulacs vagy ivópalack.

Sőt, még jobb egy termopohár, ami melegen is tartja az italod. Ráadásul a személyzet is meg fogja jegyezni, hogy te vagy az a vendégük, aki a környezetére is odafigyel.

Ebéd- és uzsonnásdobozok

Végtelen számú eldobható tányért és edényt is megspórolhatsz, ha saját tartóba kéred az elviteles ételeidet. Számtalan szín és forma között válogathatsz, legyen szó leves üvegről, vagy többrekeszes műanyag dobozról.

Szerezz be tartós és megújuló alapanyagokat!

A bambusztermékek nemcsak mutatósak, de tartósak és könnyűek is. Maga a bambusz nagyon gyorsan növekszik, könnyen termeszthető, csökkenti szén-dioxid-kibocsátását és teljesen lebomlik.

A vászonrost szintén nagyon tartós és az életkor előrehaladtával nem amortizálódik, hanem éppen ellenkezőleg, lágyabb és szebb lesz. Ezért a vászonból készült kiegészítők szó szerint évtizedekig boldoggá tehetnek.

Rendszerezők a hűtőbe

Veled is előfordul, hogy megfeledkezel valamiről a hűtőben, és megromlik, mire észbe kapsz? A műanyag rendszerezők segítségével jól átlátod a hűtőd tartalmát, így semmi nem vész kárba. Még egy lépés a zerowaste életmód és a fenntarthatóság jegyében!