Egyszínű karácsonyfa Pastellmama blogger otthonában

Szeretnéd idén a szokásostól eltérően díszített karácsonyfával megadni az ünnep alaphangulatát? Tedd félre a sok különböző színű csillivilli díszt, és fordulj a karácsony egyik nagy trendjéhez: legyen neked is monokróm karácsonyfád! A népszerű interior blogger, Pastellmama megmutatja, hogyan lehet az anyagokat és textúrákat keverve egyetlen színnel is csodás hatást elérni gömbdíszek, dekorációk, fényláncok és lámpások segítségével.

Válaszd a megfelelő színt!

Milyen benyomást szeretnél kelteni a karácsonyfáddal? Legyen lágy és játékos? Vagy inkább vagány és figyelemfelkeltő? Mindegyik szín más-más érzelmet vált ki.

A fehér karácsonyfa egyszerre kelt lágy és játékos hatást. Az aranyszínű karácsonyfa elegáns ünnepi hangulatot teremt a térben. Ha pedig olyan fára vágysz, amin azonnal megakad a vendégeid szeme, akkor válaszd valamelyik alapszínt, például a kéket vagy a pirosat.

“Általában melegfényű, fehér, egyszerű égőket használok, de idén találtam a Bonami kínálatában egy régi időket idéző LED-es gyertyát, amit mindenkinek ajánlok, aki romantikus karácsonyi világításra vágyik!”

Kombináld a különféle anyagokat és textúrákat!

Elegáns bársony, letisztult porcelán, toll, szőr és csillogás. Az egyedi textúrák és anyagok kombinálásával extravagáns hatást érhetsz el a monokróm karácsonyfádon. Ha sokféle anyagot használsz ugyanabból a színből, az kiemeli az egyszínű fa egyedi szépségét.

Tipp: Ha nem szeretnél eltérő formájú és típusú karácsonyfadíszeket kombinálni, akkor díszítsd ehelyett a fát különböző méretű és mintájú darabokkal! Ha igazán lenyűgöző hatást szeretnél elérni, világítsd meg a fát egyszerű fehér fénylánccal.

“Egyszerűen összhangba hozható a karácsonyfa a többi karácsonyi dekorációval! Nézz szét otthonodban, hogy mely színek határozzák meg a terek hangulatát, majd rakd össze az egyedi színpalettád! Ehhez illeszd hozzá a karácsonyi színeket, és nyugodtan kísérletezz a kontrasztosabb és letisztultabb verziókkal."

Használd egyetlen szín többféle árnyalatát!

Nem kell ragaszkodni a teljesen egyforma tónusokhoz. Még a fehérnek is számtalan színárnyalata van a hófehértől kezdve a csontfehéren át egészen a világos krémszínig. Eredeti hatást érhetsz el, ha a karácsonyfát egyféle szín sok különféle tónusával díszíted.