Semleges tónusok és természetes anyagok egy román építész hálószobájában

A semleges színpaletta kialakítása fehér, krémszínű, bézs és meleg fahatású árnyalatokkal az egyik legegyszerűbb módja a világos és hívogató tér kialakításának.

Mădălina Bucur építészmérnök és kétgyermekes édesanya a virágkötészet és a fotózás szerelmese, így érthető, hogy folyamatosan a fényt és az egyszerűséget keresi. Szereti a világos tereket, a skandináv stílus funkcionalitását, a minimalista belső terek légies megjelenését és a japán esztétika szellemét. Ezeket a trendeket az életstílusához igazítva meleg, barátságos hangulatot teremtett a lakásában, kevés és minél természetesebb anyaggal, semleges tónusokban, világos színekben, rendetlenség és hatalmas kontrasztok nélkül.

Az egyszerűség varázsa

Időtlen, elegáns és mindig divatos: a semleges tónusok a skandináv stílusú belső terekben sosem kerülnek ki a reflektorfényből.

Amennyiben egységes berendezésre és nyugalomra vágysz, a semleges színpaletta a sok fa és a természetes fény mellett a hálószobában is működik. Ez az a tér, aminek a lehető legnagyobb békére van szüksége, a semleges tér pedig tökéletes alapot nyújt a további dekorációhoz, színekhez vagy az egyszerű monokróm stílusokhoz.

Madeline hálószobája erre tökéletes példa, a bútorelemek egyszerűek, természetesek, így a helyiség nyugodt, visszafogott és természetes.

Semleges tónusok és fények

A skandináv stílusú dekoráció általában a fehér és a semleges tónusokra, például a fehérre, bézsre és szürkére összpontosít, a falakon, szőnyegeken, bútorokon és kiegészítőkön át. A semleges színek visszaverik a napfényt, a belső tereket világosabbá és energikusabbá teszik.

"A hálószobánk hangulatában fontos szerepet játszanak számomra az egyszerű, fehér pamut függönyök. Elég vastagok ahhoz, hogy ne lehessen átlátni rajtuk, ugyanakkor elég vékonyak ahhoz, hogy meleg, lágy fényt engedjenek a szobába.”

A természetes anyagok és a fa szeretete

A természetet, mint skandináv tervezési elvet tisztelhetjük a természetes elemek, például a világos fa, a természet által inspirált szobrok, növények és természetes textíliák, például gyapjú, pamut, vászon, juta beépítésével.

"Igyekeztünk természetes anyagokat használni, és kevés tónusra szorítkozni: fa és fafurnér a természetes színében, pamut és vászon a textíliákhoz (függönyök, ágykárpitok, ágyneműk és takarók vagy paplanok), néhány fém- és üvegelem. A falak az egész lakáshoz hasonlóan fehér színűek, és a háttérben lévő zöld növények keltik őket életre."

"A hálószoba legújabb eleme ez a Bonamis Marckeric komód. Úgy gondolom, ez a komód nagyon jól illik a szoba hangulatához, mivel a fehér és a természetes fa gyönyörű kombinációja, ráadásul nagyon hasznos tárolórészekkel teszi számunkra egyszerűbbé a mindennapokat."